- PREGER ALLE: Petter Northug, her på vei ut av stadion etter dagens tremil, håper Uhrenholdt Jacobsen går, og går godt på sprinten tirsdag..  Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
- PREGER ALLE: Petter Northug, her på vei ut av stadion etter dagens tremil, håper Uhrenholdt Jacobsen går, og går godt på sprinten tirsdag.. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

- Håper Astrid får gode sportslige opplevelser i Sotsji

Northug er imponert over Uhrenholdt Jacobsen.

SOTSJI (Dagbladet): Tidligere i dag ble det klart at Astrid Uhrenholdt Jacobsen får gå OL-sprinten på tirsdag om hun selv vil.

- Astrid forbereder seg som om hun skal gå, men vi tar ikke den endelige avgjørelsen før i morgen, sa sprinttrener Roar Hjelmeseth til Dagbladet da.

Etter syttendeplassen på guttas tremil med skibytte i dag, var Petter Northug imponert over at Astrid fortsatt ønsker å prestere sportslig i OL.

Petter håper Uhrenholdt Jacobsen lykkes.

- Det er imponerende. Hun virker som et utrolig sterkt menneske, og det står respekt av at hun vurderer å gå, og jeg håper at Astrid skal få gode sportslige opplevelser her i Sotsji, sier Northug.

- Det er jo spesielt når man får en sånn beskjed, det går jo inn på alle, det. Det gjør det. Vi føler jo spesielt med Astrid og den situasjonen hun er i.