Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Håper bare at Janne ikke er for skuffet

Stabæk-Ingebrigt jubler i kveld for at Jönsson blir.

GLADE: Stabæk-formann Ingebrigt Steen Jensen og Daniel Nannskog gleder seg i kveld over at Jan Jönsson blir i klubben.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX .
GLADE: Stabæk-formann Ingebrigt Steen Jensen og Daniel Nannskog gleder seg i kveld over at Jan Jönsson blir i klubben. Foto: Lise Åserud / SCANPIX . Vis mer

||| (Dagbladet.no): Stabæk-formann Ingebrigt Steen Jensen er en glad mann i kveld. Han gratulerer Egil Olsen og Ståle Solbakken med jobbframtiden, men er vel så fornøyd med at ansettelsen av disse to betyr at Jan Jönsson ikke forsvinner fra Fornebu til det norske landslaget.

- Ja, for oss i Stabæk er dette en veldig stor dag, større enn alle årets medaljer til sammen, både junior, damer og senior. Gleden over at Janne blir overgår alt dette, sier Steen Jensen til Dagbladet.

Et lite «men» er det likevel i jubelen.

- Vi håper ikke Janne er altfor skuffet, at dette var en drøm som glapp. Daniel Nannskog hilste meg nettopp fra Dubai, og sa at dette var stort for klubben, men også han håper at Janne ikke er for skuffet. Det er hvertfall helt sikkert at det er tusenvis av Stabæk-fans som jubler i dag. Janne vet hvor stor pris vi setter på ham, hvor glade vi er i ham. Innerst inne tror jeg han opplever at han er i en bra klubb med bra folk rundt seg, sier Stabæk-guruen, som ennå ikke har fått snakket med svensken i kveld.

Har ikke mast
Nils Johan Semb sier til Dagbladet at Jan Jönsson gjorde et meget godt inntrykk og var en sterk kandidat til jobben.

- Hvordan har dere i Stabæk opplevd denne prosessen?

- Vi har ikke mast på Janne eller NFF Det siste jeg hørte var fra Nils Johan, da han ba om å få ta en samtale med treneren vår. Vi har i stedet brukt tiden på å snakke med Janne om rammebetingelsene for neste år, og gjøre det attraktivt for ham å fortsette. Vi har ikke overvåket ham eller spurt fra dag til dag, og det tror jeg han har satt pris på. Denne beslutningen lå først og fremst hos NFF, og om de hadde bestemt seg for Janne hadde valget til syvende og sist ligget hos ham. Jeg tror ikke på at man kan holde på folk som ikke vil.

- Er du helt sikker på at Jan Jönsson er Stabæk-trener neste år?

- I dette gamet er ingenting sikkert. Jeg tror det er en betydelig sannsynlighet for at han er her i 2010, og så håper på forlengelse av den kontrakten også. Det er jo nærmest et folkekrav i Bærum om livstidskontrakt, og vi har sett engasjementet med bannere på tribunen og kampanjer på nettet. Får vi alt på plass, når det gjelder blant annet de økonomiske rammene, tror jeg han får veldig gode betingelser for å kunne bli her, sier Ingebrigt til Dagbladet.

RBK er ikke-tema
Stabæk-styrelederen fastslår samtidig igjen at en eventuell Jönsson-ringvirkning ved at Rosenborg-trener Erik Hamrén forsvinner til Sverige, er et ikke-tema.

- Du tenker på om Rosenborg skulle ha ønsket Janne? Det stiller seg helt annerledes fra Stabæks side. For det første er jeg nesten helt sikker på at han ikke er interessert i å flytte til en annen klubb i Norge, også av familiehensyn. Jeg tror ikke han ville gjort det. Det har vi aldri bekymret oss veldig for, sier Steen Jensen.

- Dette er en gledens dag for Stabæk, men som sagt, gleden hadde vært større om vi hadde visst at Jan synes dette er greit. Men det får vi nok svar på om ikke lenge, sier han.

ELSKET: Stabæk-folket håper samtidig at Jönsson ikke er for skuffet over at han ikke fikk jobben som trener.
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
ELSKET: Stabæk-folket håper samtidig at Jönsson ikke er for skuffet over at han ikke fikk jobben som trener. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media