Alvaro Morata tar oppgjør med hets:

«Håper barna dine dør»

Álvaro Morata (28) har fått hard kritikk så langt i EM. Nå tar han et oppgjør med hetsen han og familien har fått.

SLITER: Alvaro Morata fortsetter å bomme på mål i dette mesterskapet. Video: NTB / Rødt Kort Vis mer
Publisert

Fotball-EM 2021

EM-program

Spanias spydspiss Álvaro Morata har vært gjenstand for mye kritikk den siste tida. Juventus-stjerna har så langt i mesterskapet startet alle Spanias kamper.

Spanjolene har scoret seks mål, men bare ett av de er signert Morata. Det liker Spanias tilhengere dårlig.

28-åringen kom riktignok på scoringslista i 1-1-kampen mot Polen, men har ved flere anledninger brent mange store sjanser, og i kampen mot både Polen og Slovakia misset han straffespark.

Hetset

Det har ført til at både Morata og hans kone Alice Campello har mottatt hets og kritikk.

I et intervju med El Partidazo de COPE åpner spissen seg om hvordan han har opplevd kritikken mot seg.

- Jeg gikk ni timer uten å få sove etter kampen mot Polen. Jeg ble hetset, familien min ble truet og jeg fikk beskjeder som «håper barna dine dør», sier Morata i intervjuet.

- Jeg forstår at jeg får kritikk fordi jeg ikke har scoret nok mål, men jeg skulle ønske enkelte forsto hvordan det er å motta slike ting, fortsetter han.

PAR: Alvaro Morata og kona Alice Campello under bryllupet i 2017. Foto: NTB
PAR: Alvaro Morata og kona Alice Campello under bryllupet i 2017. Foto: NTB Vis mer

Ville vrakes

Etter at Morata i det 66. minutt gikk målløs av banen mot Sverige, ble hans navn heftig debattert i spanske medier.

Under programmet El Chiringuito på spansk TV herjet debatten, og spesielt rundt valgene til Luis Enrique.

Marca-journalist og Real Madrid-kjenner, José Félix Díaz, var tydelig på at han aldri hadde sett en mer betent debatt i spansk fotball siden 80- og 90-tallet.

- Ikke siden Salinas (Red.anm. Barcelona-spissen fikk spille på bekostning av Raul i EM 1996) kan jeg huske at en landslagsspiller har blitt diskutert like mye som Morata, sa Díaz underveis i programmet tirsdag kveld.

I avstemminger holdt av den spanske avisa Marca, kort tid etter oppgjøret mot Sverige, kom det nemlig fram at flere av leserne hadde fått nok av Juventus-angriperen.

Den virkelige fallitterklæringen kom da Marca spurte ganske så direkte: Hvem synes du bør være førstevalget på spissplass for Spania?

Av til sammen 166 790 deltakere, så hadde 72 prosent svart Gerard Moreno. Det tilsvarer 120 088 mennesker som mente Villarreal-spissen burde startet mot Polen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer