Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Håper Bryne rykker rett til helvete»

Tordnet Erik Holtan i 2000. Nå skal han hjelpe dem til opprykk!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tidligere Odd-profilen Erik Holtan kan bli mannen som sender gamleklubben ned i 1. divisjon. I går takket han ja til å bli Brynes leiesoldat i de to kvalik-kampene mot Odd Grenland - noe som vakte stor oppsikt i Skien.

- Først trodde jeg det var en dårlig spøk. Jeg synes det er synd at Erik gjør det han gjør. Han har stor heltestatus i Skien, i hvert helt fram til nå, sa supporterleder Bent Ole Kaldhussæter til Dagbladet.no i går.

Overgangen til Bryne blir ikke mindre oppsiktsvekkende dersom man ser noen år tilbake i tid.

Modererte seg

I 2000 serverte daværende Odd-keeper Holtan følgende kraftsalve til nettstedet fotball247 etter en kamp mot nettopp Bryne:

- Jeg håper Bryne rykker rett til helvete. Det er et forferdelig møkkalag å spille mot.

Norges Fotballforbund reagerte på uttalelsen, og krevde blant annet en skriftlig forklaring fra Odd-keeperen. I etterkant unnskyldte Holtan seg med at han var litt vel heit i toppen da han snakket med journalisten.

- Jeg var vel litt frustrert rett etter kampen. Dommeren hadde akkurat blåst av da journalisten kom bort til meg, forklarte den frittalende Odd-keeperen til Dagbladet.

SLAKTET BRYNE: Erik Holtan var frustrert etter en kamp mot Bryne i 2000, og stemplet jærbuene som et møkkalag. Her er han i aksjon mot nettopp Bryne og Dejan Pavlovic i 2002. Foto: Erling Hægeland
SLAKTET BRYNE: Erik Holtan var frustrert etter en kamp mot Bryne i 2000, og stemplet jærbuene som et møkkalag. Her er han i aksjon mot nettopp Bryne og Dejan Pavlovic i 2002. Foto: Erling Hægeland Vis mer

Og la til:

- Jeg vil bare kommentere dette med å få fram hva jeg mente med det jeg sa. Jeg beklager at jeg brukte ordet «helvete». Det jeg mener med det, er at jeg håper de rykker ned i 1. divisjon, som er et helvete for en elitespiller. Det hele blir litt tatt ut av sammenhengen, sa Holtan.

Kommende onsdag kan den nye keeperen til «møkkalaget» være med å sende Odd et godt steg nærmere 1. divisjon, i den første av to kvalik-kamper på Odd Stadion.

Returmøtet spilles på Jæren lørdag.

image: «Håper Bryne rykker rett til helvete»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!