Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Håper de angriper oss

Henry vil kontre i senk Villareal i returmøtet.

(Dagbladet.no): Arsenal-Villarreal 1-0.

Arsenal er et lite stykke på vei mot sin første Champions League-finale. Men selv om de var klart best i dag, er ingenting sikkert når de reiser til Spania med kun ett måls ledelse.

- De neste seks dagene vil avgjøre sesongen vår. Vi er trygge på at vi kan klare det, sier manager Arsene Wenger ifølge AP.

Han er fornøyd med resultatet, men lover å angripe også i returmøtet i Spania førstkommende tirsdag. 

- Vi hadde noen veldig gode muligheter vi ikke utnyttet. Jeg tror dette var et bra resultat, men det vil vise seg etter den andre kampen, sier han.

- Håper de angriper oss

Arsenal-kaptein Thierry Henry er sikker på at resultatet er bra.

- Det er et veldig godt resultat, fordi vi ikke slapp inn mål. 1-0 er bedre enn 2-1, fordi vi viste at vi kan holde nullen, sier han til Sky Sports ifølge PA.

- Håper de angriper oss

Nå håper han Villarreal satser friskere framover på hjemmebane.

- Jeg håper de forsøker seg på oss, så kan vi satse på kontringer. For selv på 1-0 gjorde de ingenting for å angripe oss, mener han.

Ekorn-show

Ti minutter inn i kveldens semifinale i Champions League mellom Arsenal og Villareal, entret et London-ekorn banen.


I beste streaker-stil løp det begeistret omkring på gressmatta.

Ekornet hoppet omkring rundt målet til Arsenal-keeper Jens Lehmann i noen minutter. Heldigvis for den lille gnageren skjedde det meste på motsatt side av banen i disse minuttene.

I det 15. minutt kom imidlertid Villarreal på en kontring. Da viste ekornet tempostyrke, og spurtet relativt enkelt fra Diego Forlan.

To og et halvt minutt seinere valgte dommeren å be spillerne vente med å sette i gang spillet på et innkast.

RASKERE EN FORLAN: Ekornet spurtet greit fra Villarreals Diego Forlan da han kontret på Highbury. Foto: Reuters/Scanpix
RASKERE EN FORLAN: Ekornet spurtet greit fra Villarreals Diego Forlan da han kontret på Highbury. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Det så faktisk ut til at ekornet tok hintet, og hoppet frivillig av banen til begeistret applaus fra tribunen.

Siste gang på Highbury

Dette var siste gang Arsenal inviterte til europacupfotball på ærverdige Highbury.

Fra og med neste sesong flytter London-klubben fra den 93 år gamle arenaen og inn på nye Emirates Stadium.

Arsenal var imidlertid ikke spesielt gjestfrie. De gikk rett i angrep, og etter fire minutter kunne Kolo Toure sendt dem i ledelsen etter bare fire minutter. Men fra mølja foran mål pirket han ballen utenfor.

Thierry Henry satte ballen i mål etter 11 minutter. Han var plutselig alene midt foran mål, men ble avvinket for offside.

TV-reprisene viste imidlertid at det var en høyst tvilsom dommeravgjørelse.

Så traff Toure 

Etter 41 minutter fikk Arsenal uttelling for overtaket.

Thierry Henry slo en corner rett i beina på en Villareal-spiller, fikk den tilbake og spilte en genial stikkpasning til Aleksandr Hleb.

Hviterusseren slo inn foran mål, og denne gangen kunne ikke Kolo Toure bomme. Han scoret dermed sitt første mål denne sesongen.

Elleve minutter inn i andre omgang var Henry i nærheten av en heldig scoring. Ebouéslo hardt inn fra høyre, men litt bak franskmannen. Henry fikk satt fram en fot, og ballen gikk i bue mot mål, men en Villarreal-forsvarer fikk headet den vekk.

Arsenal viste flere ganger eksempler på det ekstreme tempoet de kan varte opp med i angrepsspillet sitt, men skapte ikke overveldende mange reine målsjanser.

Fordel Gunners

Arsenal hadde flere muligheter til å øke ledelsen. Dennis Bergkamp kunne for eksempel ofret litt mer og kommet foran oppasseren sin da Henry stusset et frispark videre i feltet tre minutter på overtid.

Villarreal demonstrerte med et bytte etter fire minutters tilleggstid at de var fornøyd med ettmålstap borte.

Arsenal er trolig brukbart fornøyd også, sist de spilte borte i Spania ble det 1-0-seier mot Real Madrid.

- DE ANGREP IKKE: Thierry Henry håper Villarreal kommer lenger fram på banen i Spania.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling