- Håper de blir ut sesongen

Lyn forbereder seg på nye runder med United og Chelsea.

KRINGSJÅ (Dagbladet.no): Det var omtrent like mange mennesker som så Lyn-treninga på Kringsjå i dag som det er på en vanlig Tippeligakamp på Ullevaal når Lyn spiller, fleipet en av Lyn-trenerne under dagens økt på Kringsjå i Oslo.

Alle ville se de hjemvendte nigerianerne John Obi Mikel, Chinedu Ogbuke, og Ezekiel Bala gjøre comeback for Lyn. For etter mer enn 100 dagers utlendighet var det knyttet stor spenning til sirkus Mikel på Kringsjå i dag.

- Jeg er her for å spille. For Lyn, fortalte en svært ordknapp Mikel pressen på vei ned til treningsfeltet. Og agent John Shittu var heller ikke spesielt konkret da han fikk spørsmål om hvor den talentfulle unggutten kommer til å ende.

- Vi får vente og se, fortalte Shittu. Det samme svaret serverte han på omtrent alle spørsmål som gjaldt Mikel og de andre nigerianerne. Også på sprøsmål om hvor lenge de har tenkt til å bli i Norge denne gangen.

Berg håper

En av de som håper at de blir værende en stund heter Henning Berg, og er ansvarlig for de sportslige resultatene i fotballklubben Lyn.

- Jeg håper de blir ut sesongen, men jeg er ingen spåmann. Det har skjedd ting tidligere også, svarer Berg på om han virkelig tror gutta blir denne gangen.

Og derfor blir han ikke overrasket om det skulle skje noe uforutsett denne gangen også.

- Det har skjedd såpass mye i denne saken at det skal ganske mye til for å bli overrasket, sier Berg. Og legger til at han håper de andre nigerianerne blir i Oslo i flere år. Fordi de er kvalitetsspillere.

- Det er klart disse tre styrker troppen, og gjør at nivået på treningene blir høyere, sier han.

- Tror du alt kaoset rundt dem påvirker de andre spillerne?

- Det bør ikke gjøre det. Vi konsentrerer oss om å gjøre det best mulig på banen, alt som skjer utenfor kan ikke jeg styre.

Forholder seg til kontrakten

Morgan Andersen er Lyn-mannen som kontrollerer deler av biten som er utenfor banen. I dag var han stort sett mest fornøyd med at spillerne atter en gang var på trening med Lyn, og at han og agent John Shittu endelig fikk holde en konstruktiv dialog.

Uten at han vet hvordan huskestua kommer til å ende.

- Vi forholder oss til at vi har en avtale med Manchester United, sier Morgan.

- Men jeg er forberedt på at det kan bli nye runder med andre. Derfor sover jeg med ett øye åpent også, smiler han.

HVA SKJER NÅ? Morgan Andersen og John Shittu har begge sitt de skulle ha sagt når det gjelder John Obi Mikels framtid.