Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Håper de som ansatte Horneland holder seg langt unna

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener RBKs sportslige leder Mikael Dorsin står foran sin største oppgave.

MØTTE PRESSEN: Ivar Koteng møtte pressen fredag i forbindelse med at Eirik Horneland er ferdig som Rosenborg-trener. Video: Mathias Hagen. Vis mer

Dagbladet fulgte RBKs pressekonferanse direkte her.

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Natt til fredag kom meldingen om at Eirik Horneland (45) er ferdig som Rosenborg-trener.

45-åringen ble ansatt som hovedtrener før fjorårssesongen, etter å ha hatt suksess med Haugesund. Suksess opplevde han aldri i Trondheim.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen rasler med sablene på Twitter fredag morgen, hvor han blant annet skriver følgende:

«For et sirkus det har vært på Lerkendal siden Kåre ble sparket i juli 2018. Horneland ble hentet etter nei fra kandidatene øverst på listen, og etter det ble Horneland et prestisjeprosjekt for Koteng, Bjørnebye og resten av RBK-styret. Dette var aldri i nærheten av å fungere.»

Hva mener du om Rosenborg? Hva bør gjøres?

Diskuter på Dagbladet debatt!

Overfor Dagbladet utdyper Mathisen «sirkus»-meldingen slik:

- Det er først og fremst måten de sparket Kåre Ingebrigtsen på, med en håpløs begrunnelse. Så måtte de finne ny hovedtrener, som tok lang tid. Det var ikke en god nok plan. De mislyktes med førstevalget og endte opp med Horneland, som var lenger ned på lista. Det har vært et prestisjeprosjekt for Koteng, Bjørnebye og resten av styret. Så var det hele prosessen med rettsaken med Ingebrigtsen, hvor flere ting kom fram, som fikk RBK til å se enda dummere ut.

TAP: Rosenborg snudde kampen mot Bodø/Glimt. Så slo nordlendingene tilbake. Bilder fra Fotball Media. Vis mer

- Uunngåelig

Han mener det var uunngåelig at Horneland fikk sparken etter 2-3-tapet for Bodø/Glimt.

- Ja. Det var uunngåelig. Han har ikke fått det til, han var en dårlig match. Dette er det beste for Horneland og Rosenborg. I Rosenborg ble oppgaven for stor, det passet ikke. Det var aldri noe håp om at det skulle bli virkelig bra. Eliteserien i 2020 er et trist kapittel for Rosenborg. Det var pinlig å se RBK mot Glimt i går kveld, selv om Glimt er gode, så skal ikke RBK bli utspilt på eget gress, sier Mathisen.

Nå starter jakten på en erstatter, og Mathisen håper de som var involvert i ansettelsen av Horneland trer til siden.

«For RBK sin skyld håper jeg at de som var involvert i ansettelsen av Horneland holder seg langt unna denne gangen. Koteng gjør naturligvis ikke det, men Dorsin må få hovedansvaret med å finne den riktige kandidaten. Det er derfor han er ansatt, og de andre feilet stort i 2018/19», skriver Mathisen.

- De viste jo selv i 2018/19 at de ikke har den nødvendige kompetansen på området. Det framstår veldig klønete - en skivebom, sier Mathisen, som mener Rosenborgs sportslige leder Mikael Dorsins viktigste oppgave blir å finne ny hovedtrener.

RASLER MED SABLENE: Jesper Mathisen.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RASLER MED SABLENE: Jesper Mathisen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Stor test

- Det er hans store test allerede nå. Han vil få hjelp av de andre til å sparre, men han må være hovedansvarlig, mener Mathisen.

Han tror Dorsin allerede har noen navn på blokka, og peker på at han har gode kontakter i Sverige.

Mathisen tror også at RBK har lært av tidligere feil.

- Ja, jeg tror de har lært mye av det de nylig har vært gjennom. Jeg er overrasket over at ikke flere har blitt byttet ut. Men sånn er det, det er noen som har mye makt og de kommer til å sitte videre. Jeg tror ikke det skjer så store endringer utover bytte av trener, så får vi se om det er der skoen trykker. I det korte bildet er det bedre med en annen trener inn, mener Mathisen.

Ønsker trener så fort som mulig

Rosenborgs styreleder Ivar Koteng sier på en pressekonferanse fredag formiddag at det var det samme styre som som ansatte Horneland, som var med på å avsette ham.

På spørsmål om han er mannen til å lede klubben videre, svarer Koteng:

- Slik jeg har vurdert det, så er jeg det.

Han ville ikke komme med noen konkrete navn i trenerjakten.

- Når du jakter så har du et bilde av hva du skal ha og hva som er tilgjengelig. Vi må forholde oss til realiteten og det gjør vi nå. Vi ønsker å få en spesifikk trener så fort som mulig, sier Koteng.

Det er assistenttrener Trond Henriksen som leder Rosenborg midlertidig. Les mer om det her:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!