- Håper den blir kjøpt av en hoppvenn

Mr. Kollen om at «diamanten» selges på ebay.

(Dagbladet.no): I går ble det kjent at varmestua fra den nå demonterte Holmenkollbakken er lagt ut for salg på auksjonsnettstedet ebay.

I kommentarfeltet under Dagbladet.no-saken reagerte flere lesere, som syntes den såkalte «diamanten» burde bevares ved det nye hoppanlegget.

«Jeg synes diamanten burde doneres til skimuseet, jeg,» skriver for eksempel Ole M.

«Merkelig at denne ikke blir satt opp et sted i kollenanlegget ... Hadde jo vært et artig innslag det. Kortenkt, syns jeg,» skriver Tom i det nest mest anbefalte innlegget.

Nyhus håper på en hoppvenn
Den tidligere Kollen-generalen Rolf Nyhus liker ikke tanken på at nasjonalklenodiet kan ende opp som uthus i Danmark. Han håper «diamanten» havner i gode hender.

- Vi lever i en internasjonal verden, men jeg håper iallfall at det er en hoppvenn som kjøper den. Jeg hadde sjøl en tåre i øyekroken da den ble heist ned. Det er jo utrolig mange turister som har stått på toppen der og forestilt seg at de setter utfor. Og det er veldig mange store stjerner som har ventet i denne varmestua, sier Nyhus til Dagbladet.no.

- Det hadde vært hyggelig om den kunne bli bevart i forbindelse med det nye anlegget. Men dette er vel et spørsmål om økonomi også, sier han, og antyder at en hoppentusiast kanskje kan kjøpe diamanten og donere den til Skiforeningen.

- Bør brukes i Kollen-anlegget
At det blir løsningen, håper også PR-strategen Bjørn Jacobsen i Republik Communication.

- Sammen med Wembley og Wimbeldon, er Holmenkollen en av verdens tre best kjente idrettsarenaer. Den karakteristiske «diamanten», som har tronet over hovedstadens skyline, bør selvfølgelig ikke selges verken på ebay eller andre steder. Den bør brukes i det nye Kollen-anlegget, som en attraksjon, mener han.

- I en verden hvor store begivenheter får større og større betydning, ikke minst i mange lands identitetsbygging og såkalte «nation branding», er det viktig at vi også i Norge ser verdien av dette, sier Jacobsen.

Koster 37000 kroner nå
Det er det danske entrepenørfirmaet NKR Riving som har lagt «diamanten» ut for salg.

- Foreløpig har vi ikke merket noen interesse, men så er den nettopp lagt ut, opplyste selskapet til Dagbladet.no i går.

Startprisen var 5000 dollar, eller 35 000 kroner. I løpet av dagen i dag har budet økt til 5300 dollar, det vil si en økning til 37 000 norske kroner.

Men det er grunn til å tro at dette vil øke. Bare Holmenkoll-startbommen gikk nemlig for 65000 kroner i forbindelse med TV-aksjonen.

- Har ikke vurdert å ta vare på den
Det er vanlig i forbindelse med rivningsprosjekter at entrepenørene gjør hva de vil med rivningsmaterialene - med mindre det inngås særavtaler om spesielle deler.

- Det har ikke vært vurdert i dette tilfellet, noe sånt har ikke vært noen del av vårt prosjekt, sier Anne Farseth, direktør Idrettsetaten i Oslo kommune, til Dagbladet.no.

- Vi fokuserer nå utelukkende på å få til et nytt, moderne og flott anlegg innen fristene, forklarer hun.

Dagbladet.no-leserne foreslår derimot at diamanten kunne ha vært brukt til pølsebu eller informasjonsskranke i byen.

- Det er morsomme forslag, det. Men dette er ikke en del av vårt prosjekt. Vi jobber knallhardt med å ruste opp det nye anlegget, det er vårt fokus, sier Farseth.

DITT NYE UTHUS? Eller bør toppen av den gamle Holmenkoll-bakken helst stå i nærheten av det nye hoppanlegget som bygges i Oslo før ski-VM i 2011. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/DAGBLADET
DITT NYE UTHUS? Eller bør toppen av den gamle Holmenkoll-bakken helst stå i nærheten av det nye hoppanlegget som bygges i Oslo før ski-VM i 2011. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/DAGBLADET Vis mer
- Håper den blir kjøpt av en hoppvenn
UNIK SJANSE: «Unik sjanse til å kjøpe Norges nasjonale klenodie: Holmenkollen skihoppbakke. Holmenkollen er i gang med en større ombygging, og i den forbindelse er det gamle skihopp og «Diamanten» blitt skilt fra hverandre. Paviljongen er fylt med tegninger og autografer fra mange av de store skihoppere gjennom tidene, og er et ekte samlerobjekt. Den er i grei stand og kan brukes på mange forskjellige måter. Rik mulighet til å imponere dine venner, kollegaer eller forretningsforbindelser. «Diamanten» er klar for et nytt hjem, så by på «diamanten» i Oslos kongekrone Holmenkollen,» lyder presentasjonen av salgsobjektet på ebay.