- Håper dere slutter å villede publikum

Breivik med bredside mot pressen.

OHRID (Dagbladet.no): Selv om hun har vunnet alt som kan vinnes for en landslagstrener i håndball, har Marit Breivik aldri vært den som har snakket høyt om at Norge skal ta gull.

Det har hun heller ikke gjort i forkant av EM i Makedonia, i motsetning til både håndballeksperter og norsk sportspresse.

Mange hadde nok forventet at gårsdagens åpningskamp mot Spania - som ikke var kvalifisert til OL I Beijing - skulle bli en ren transportetappe. I stedet endte oppgjøret med et skuffende 21-21-resultat.

Da Brevik fikk spørsmål om at Norge nå trolig bare får med seg tre poeng inn i mellomspillet var oppgittheten lett å lese.

- Jeg tror vi skal spille kampen før vi begynner å dele ut poeng. Det er saken her. Jeg tror det blir villedende informasjon hjem til Norge hvis dere tror vi bare skal hente gullmedaljen, eller vinne med masse mål mot Spania, sa Breivik.

Og utdypet overfor Dagbladet.no:

- Det må være litt nøkternhet i formidlingen. Det er andre motstandere som er like gode som oss, som trener like mye som oss. Vi må ha respekt for motspillerne også, sier Breivik.

På dagens pressemøte på spillerhotellet åpnet Breivik med å understreke at Norge presterte under pari mot Spania - før hun gjentok budskapet om villedning i plenum foran en samlet sportspresse.

BREDSIDE: Marit Breivik ga pressen tydelig beskjed om at de må slutte å villede publikum. Foto: SCANPIX
BREDSIDE: Marit Breivik ga pressen tydelig beskjed om at de må slutte å villede publikum. Foto: SCANPIX Vis mer

- Har dere fortsatt et behov for å villede publikum hjemme, håper jeg dere snur, sa landslagssjefen.

- Vi har fått lagt i munnen at vi skal ned og hente gullet. Vi kommer til å synliggjøre at det er flere gode lag i EM.

- Håper dere slutter å villede publikum