«Håper det er det nærmeste jeg kommer en krig»

Tour de France-feltet i sjokk etter massevelten.

MÅTTE BRYTE: Tom Danielson sitter på bakken etter den stygge velten. Danielson måtte bryte rittet. Foto: NTB Scanpix
MÅTTE BRYTE: Tom Danielson sitter på bakken etter den stygge velten. Danielson måtte bryte rittet. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den franske landeveien så ut som en krigssone i minuttene etter velten som sendte nærmere 40 ryttere i bakken på den sjette etappen av årets Tour de France.

- Jeg har aldri vært i en krig, og håper jeg aldri vil være det, men tror dette var det nærmeste jeg kommer, skriver Christian Vande Velde på Twitter etter etappen.

Garmin-Sharp bussen ble, ifølge Cycling News, beskrevet som «et sykehus» av en Garmin-ansatt etter rittet. Tom Danielson måtte bryte, og årets Giro d'Italia-vinner og Garmins sammenlagthåp, Ryan Hesjedal, kom blodig og forslått til mål lenge etter resten av hovedfeltet.

KAOS: Slik så feltet ut like etter krasjen. Foto:  Reuters / Bogdan Cristel / NTB Scanpix
KAOS: Slik så feltet ut like etter krasjen. Foto: Reuters / Bogdan Cristel / NTB Scanpix Vis mer

- Det var en forferdelig dag for oss. De siste dagene har vært veldig skuffende. Vi må bare glemme denne uka, noen ganger fungerer det bare ikke. Vi har så mange gutter som er skadet, og må telle troppene i kveld og se hvem som kan fortsette og hvem som ikke kan fortsette, sier Garmins sportsdirektør Allan Peiper ifølge Cycling News.

Heldig Garmin-rytter David Millar skriver følgende på Twitter:

- Kneskålene knust, sykkelkjede i brystet, lår + ankel forslått. La ikke engang merke til denne skrapen, skriver han og legger til en link til et bilde av en blødende arm.

Til procycling.no sier den 35 år gamle briten at han var heldig.

Foto: Reuters / NTB Scanpix
Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var heldig ettersom jeg var del av den tredje bølgen. Jeg startet å lande oppå folk, men deretter begynte andres sykler å treffe meg. Det var tannhjul som røk tvers av og deretter skrapet meg opp på armer og bein, sier han.

I et innlegg på Twitter retter han en pekefinger i lufta til Tour de France-kollegene.

- Noen som deltar i Tour de France vet at det var de som forårsaket velten. Til dem de gjelder: DET VAR IKKE KULT GJORT, skriver Millar.

To ganger i bakken Rabobank og Robert Gesink hadde heller ingen god dag på de franske landeveiene. Gesink var først i bakken etter 35 kilometer, og 25 kilometer i mål var han i bakken igjen.

MEDISINSK ASSISTANSE: Flere ryttere måtte få medisinsk assistanse etter velten. Foto: REUTERS/Joel Saget
MEDISINSK ASSISTANSE: Flere ryttere måtte få medisinsk assistanse etter velten. Foto: REUTERS/Joel Saget Vis mer

- I den første krasjen skled Greipel i regnet og tok meg med i fallet. I det andre vallet var veien egentlig helt fin. Det var tørt, og veien var fin. Men noen viklet inn i hverandre og da røk vi i bakken. Det er noe dritt at jeg tapte så mye tid, det er alt jeg kan si nå egentlig, sier Gesink ifølge Feltet.dk.

Andre «Gorillaen» Greipel hadde også en tung dag på sykkelen. Ifølge lagkamerat, Marcel Sieberg, gikk skulderen til tyskeren ut av ledd da Greipel gikk i bakken 35 kilometer ut på dagens etappe. Greipel prøvde likevel å spurte om seieren, men ble slått av Peter Sagan.

- Vi måtte overtale Andre til å kjøre spurten etter de to veltene, sier Sieberg.

«Håper det er det nærmeste jeg kommer en krig»

Frank Schleck var også i bakken, og sier at han ikke kunne gjøre noe for å komme seg unna da velten gikk.

- Det var en bunke ryttere som kjørte i nærmere 70 kilometer i timen da noen gikk i bakken. Når man har en slik fart kan man ikke unngå å gå i bakken, sier Schleck.

- Jeg tror ikke jeg har brekt noe. Jeg har vondt i skulderen og hofta, og kneet mitt skal sjekkes nærmere. Vi får se. Hvis ikke noe er brekt kjører jeg i morgen, sier Schleck.

MÅTTE BRYTE: Lampre-rytter Davide Vigano ble fraktet vekk i ambulanse etter velten. Foto:  REUTERS/Stringer
MÅTTE BRYTE: Lampre-rytter Davide Vigano ble fraktet vekk i ambulanse etter velten. Foto: REUTERS/Stringer Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 352160731


Varnish cache server