«Håper det er det nærmeste jeg kommer en krig»

Tour de France-feltet i sjokk etter massevelten.

MÅTTE BRYTE: Tom Danielson sitter på bakken etter den stygge velten. Danielson måtte bryte rittet. Foto: NTB Scanpix
MÅTTE BRYTE: Tom Danielson sitter på bakken etter den stygge velten. Danielson måtte bryte rittet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den franske landeveien så ut som en krigssone i minuttene etter velten som sendte nærmere 40 ryttere i bakken på den sjette etappen av årets Tour de France.

- Jeg har aldri vært i en krig, og håper jeg aldri vil være det, men tror dette var det nærmeste jeg kommer, skriver Christian Vande Velde på Twitter etter etappen.

Garmin-Sharp bussen ble, ifølge Cycling News, beskrevet som «et sykehus» av en Garmin-ansatt etter rittet. Tom Danielson måtte bryte, og årets Giro d'Italia-vinner og Garmins sammenlagthåp, Ryan Hesjedal, kom blodig og forslått til mål lenge etter resten av hovedfeltet.

- Det var en forferdelig dag for oss. De siste dagene har vært veldig skuffende. Vi må bare glemme denne uka, noen ganger fungerer det bare ikke. Vi har så mange gutter som er skadet, og må telle troppene i kveld og se hvem som kan fortsette og hvem som ikke kan fortsette, sier Garmins sportsdirektør Allan Peiper ifølge Cycling News.

Heldig Garmin-rytter David Millar skriver følgende på Twitter:

- Kneskålene knust, sykkelkjede i brystet, lår + ankel forslått. La ikke engang merke til denne skrapen, skriver han og legger til en link til et bilde av en blødende arm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer