- Håper dette motiverer Gamst

Ble benket av Hareide.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge - Irland 1-1.

Selv om Morten Gamst Pedersen har fått mye pepper for innsatsen på landslaget, har Åge Hareide aldri mistet troen på Blackburn-vingen.

Det har fått noen til å snakke om klippekort - men mot Irland ble Gamsten ofret for første gang på lenge da Hareide forsøkte ut en ny 4-3-1-2-formasjon.

Daniel Fredheim Holm fikk jobben med å ligge bak de to spissene. Men lyktes ikke bedre enn at Gamst Pedersen med stor sannsynlighet er tilbake fra start når alvoret tar til mot Island 6. september.

- Morten gjorde en OK jobb da han kom inn for Fredheim. Han kan både spille venstrekant og hengende bak to angripere. Jeg vet hva Morten står for, og tanken var egentlig å gi ham den første omgangen. Men jeg ville at Fredheim skulle få starte i stedet for å komme inn som innbytter. I disse kampene er det greit å teste ut dem som er i vannskorpa, sier Hareide.

- Går innpå folk å få pepper

Han håper uansett at benkingen gir Gamst et lite spark i ræva.

- Jeg håper at dette motiverer ham. Morten vil veldig gjerne, og det handler ikke noe om vilje. Det handler om å få det ut på rett måte. Han er en viktig mann, har en del assist og en del gode avslutninger. Men Morten har fått litt mye pepper i perioder, og det går innpå folk, sier landslagssjefen.

BLE BENKET: Morten Gamst Pedersen spilte bare andre omgang av vannkrigen på Ullevaal. Hareide håper vingen blir ekstra motivert av å starte som innbytter. Foto: Eirik Helland Urke
BLE BENKET: Morten Gamst Pedersen spilte bare andre omgang av vannkrigen på Ullevaal. Hareide håper vingen blir ekstra motivert av å starte som innbytter. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

Selv om Hareide eksperimenterte med formasjonen mot Irland, frykter ikke Gamst at det vil true startplassen hans på landslaget.

- Det tenker jeg ikke på. Det var bra at alle de tre nye som kom inn fikk prøve seg, sier han til Dagbladet.no.

- Føler du deg trygg på at du er førstevalget når alvoret kommer?

- Det er derfor du kommer hit, det skal jeg ikke legge skjul på, sier han.

Et år siden siste hjemmeseier

Om to dager er det nøyaktig ett år siden Norge sist vant på Ullevaal, da Argentina ble slått 2-1 i en vennskapskamp.

Siden er det blitt 2-2 mot Hellas, 1-2 mot Tyrkia, 2-2 mot Uruguay og nå 1-1 mot Irland. Ullevaal er ikke i nærheten av å være det fortet Åge Hareide ønsker, men Gamst dveler ikke lenge ved den svake hjemmestatistikken.

- Det tenker vi overhodet ikke på. Hva du har gjort før betyr ikke så mye, det er hva du skal gjøre framover som er viktig, sier han.

- Håper dette motiverer Gamst