- Håper du får en jævla dårlig sommer!

Northugs hilsen til svensk kommentator.

TAKK FOR I ÅR: Petter Northug avrundet sesongen med et siste stikk til Sverige.  Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
TAKK FOR I ÅR: Petter Northug avrundet sesongen med et siste stikk til Sverige. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Ordet «kaxig» er uløselig knyttet til Petter Northug i Sverige, men på grunn av mageproblemene har det blitt lite svenskehån de siste par månedene.

Den siste uka har Northug imidlertid kommet sterkt. Etter sprinten på Bislett fortalte han Dagbladet om hvordan han godtet seg foran TV-skjermen da Marcus Hellner gikk for en bonussprint som ikke eksisterte, og etter gårsdagens showrenn i Holmenkollen kom han vinterens siste stikk.

Northug havnet bak Hellner i konkurransen, og ble spurt om han hadde en hilsen til Sverige. Det hadde han selvsagt.

- Jeg har bare en hilsen til Lasse Anrell. Jeg håper du får en jævla dårlig sommer, sa en smilende Northug, ifølge Aftonbladet.

Stilte i Nollthug-drakt
Anrell jobber som kommentator i Aftonbladet, og har opp gjennom årene grepet enhver anledning til å erte på seg nordmenn. 

Han har rakket ned på nordmenns dyre vaner og det nitriste synet av narkomane rundt Oslo S, skrevet at «før eller siden må noen på alvor stille spørsmålet om hva de fem eller 20 prosentene som astmamedisinen forbedrer Bjørgens kapasitet betyr», og tippet null gull til Petter Northug i Oslo-VM før han lanserte kallenavnet «Nollthug» på norsk TV.

I tillegg har han latterliggjort Norges bruk av idrettspsykologer og hevdet at de norske VM-arrangørene gjorde alt for å hindre svensk gull i fjor.

LIKER Å TERGE NORGE: Aftonbladet-kommentator Lasse Anrell har skrevet mye om Petter Northug, og de siste månedene en hel del om "kjæresten" Aylar Lie. Foto: Aftonbladet
LIKER Å TERGE NORGE: Aftonbladet-kommentator Lasse Anrell har skrevet mye om Petter Northug, og de siste månedene en hel del om "kjæresten" Aylar Lie. Foto: Aftonbladet Vis mer

Northug elsker den slags ordkrig, og stilte til start i en spesiallaget «Nollthug»drakt da han sesongåpnet i svenske Bruksvallarna i november.

Har spurt Petter om Aylar
Det siste sprellet fra Northug tar Anrell med godt humør.

- Det kan jo ha noe å gjøre med hele den Nollthug-historien, og det kan ha noe med å gjøre at jeg har fleipet med ham angående kjæresten og hans spennende kjærlighetsliv i mine kommentarer. Jeg har jo spurt ham om han har tatt med dama hjem til mamma i Trøndelag, sier Anrell, og sikter til Aylar Lie.

Aylars mer lyssky fortid har selvsagt ikke gått upåaktet hen i Sverige, etter at romanseryktene med Northug oppsto.

- Jeg har jo spurt Northug om det kanskje finnes noen spennende videoer av dem. Det er kanskje derfor han er opprørt. Det er hyggelig å bli sett av Northug og at han leser mine gjennomtenkte betraktninger. Ingen annen idrettsmann har gitt oss så mye glede, sier Anrell til egen avis.