Håper fersk, norsk proff kan «dra en Kittel»

Amund (22) får spurtansvar tidlig i sesongen.

FÅR SPURTSJANSER: Amund Grøndahl Jansen (til venstre) ble nummer fem i U23-VM, da Kristoffer Halvorsen ble verdensmester. Etter proffovergangen til LottoNL-Jumbo skal han nå bli drillet som spurter selv. FOTO: Terje Bendiksby, NTB Scanpix
FÅR SPURTSJANSER: Amund Grøndahl Jansen (til venstre) ble nummer fem i U23-VM, da Kristoffer Halvorsen ble verdensmester. Etter proffovergangen til LottoNL-Jumbo skal han nå bli drillet som spurter selv. FOTO: Terje Bendiksby, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): I mars kommer fire muligheter Amund Grøndahl Jansen skal ta godt vare på. Under Le Samyn, Dwars door West Vlaanderen, Ronde van Drenthe og Nokere Koerse sykler han trolig med spurtansvaret for LottoNL-Jumbo.

  • Les flere sykkelnyheter hos procycling.no!

Både Moreno Hofland (Lotto-Soudal) og Tom Van Asbroeck (Cannondale-Drapac) pakket sakene og reiste ut på nye eventyr.

Tilbake står 22-åringen fra Haga som andrespurter i LottoNL-Jumbo, bak det nederlandske stortalentet Dylan Groenewegen.

– Så lenge Dylan er med, er det han det spurtes for. Jeg skal prøves ut i ulike roller i opptrekket, men i noen av 1.1-rittene etter Kuurne, så får jeg spurte selv. De har trua på at jeg skal utvikle meg videre som spurter, sier Grøndahl Jansen til procycling.no.

– Hvis du hadde kunne velge mellom et opplegg som hadde spikret de største klassikerne eller å få en periode tidlig med resultatansvar, hva hadde du valgt?

– Egentlig er jeg ganske fornøyd med hvordan det ligger an nå. Hvis jeg viser at jeg er i bra form, har jeg fortsatt muligheten til flere av klassikerne. Jeg er glad for å kjøre for egne sjanser i mindre løp. Det trigger meg at jeg får forsøke å vinne sykkelløp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer