KAPTEIN MED STOR K: Vil du ha noe gjort, gjør det selv, sier folk. Norges kaptein Brede Hangeland gikk foran og skaffet utlikning mot Sveits i går. Foto: SCANPIX/AP/KEYSTONE/Peter Schneider
KAPTEIN MED STOR K: Vil du ha noe gjort, gjør det selv, sier folk. Norges kaptein Brede Hangeland gikk foran og skaffet utlikning mot Sveits i går. Foto: SCANPIX/AP/KEYSTONE/Peter SchneiderVis mer

- Håper folk hjemme setter pris på prestasjonen

Kaptein Hangeland syns det var deilig å se Norge i går.

BERN (Dagbladet): Sveits - Norge 1-1.

- Denne kampen skal vi faen ikke tape.

Det var ordene landslagskaptein Brede Hangeland brukte to ganger på Stade de Suisse i går kveld: Først da Sveits ga Norge en iskald dusj med cornerscoringen et knapt kvarter før slutt, så etter at han selv stanget inn utlikningen bare minutter etterpå.

For bakfra, i velfungerende tospann med Vegard Forren, hadde Hangeland sett medspillerne kjempe som bjørner for et godt resultat i Bern, hver eneste en la ned et ekstra løp, en ekstra takling, de ofret seg fra laget.

1-0 til Sveits hadde føltes så brutalt.

- Det var tungt der og da, selvfølgelig. Alle jobber som galeislaver, og så får vi den smellen imot. Da kjennes det litt som dette ikke skal bli dagen, sier landslagskapteinen.

Fikk serven
Så gikk han selv fram, forklarte John Arne Riise hvor han ville ha hjørnesparket fra høyre, og tvang den ballen i mål. Rett og slett deilig etter at både laget og han personlig har måttet tåle kritikk på veien til kvelden.

- Det er selvfølgelig veldig tilfredstillende og deilig, sier Hangeland til Dagbladet.

- Jeg tror nok at vi innad i gruppa ikke har latt oss rive med så mye av det negative som har vært i det siste. Det er ofte sånn at du ikke er så dårlig som folk skal ha det til, og heller ikke så god som folk skal ha det til. I dag fikk vi bevist for oss selv først og fremst og alle andre at vi kan når det gjelder, sier han.

Håper de hjemme ble glade
Men det var godt å se at ting lyktes, at alle ga hundre prosent.

- Ja, men jeg hadde forventet det. Dette er landslaget og vi hadde en målsetning om å gi jernet og 100 prosent innsats. Det hadde vi definitivt. Det var en bra kamp. Hvis noen hadde fortjent seieren etter 1-1, så er det oss. Alle var gode, vi sto godt som lag, og hadde til og med ganske gode angrep av og til. Jeg kunne nevnt mange, men Tarik og Braaten syns jeg var klasse på kantene. De gjorde en god jobb defensivt og skapte mye offensivt, sier han.

- Jeg håper folk hjemme også setter pris på prestasjonen og poenget. For oss var det viktig å få noe igjen for den innsatsen vi leverte. Dette skal vi ta med oss som god selvtillit ned til Kypros, sier kaptein Hangeland.