Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Håper fortsatt jeg blir svensk landslagssjef

Hamrén har ikke gitt opp drømmejobben.

FORTSETTER: Erik Hamrén får ikke oppfylt drømmen om å bli svensk landslagssjef i første omgang, og fortsetter inntil videre i jobben som RBK-trener.Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
FORTSETTER: Erik Hamrén får ikke oppfylt drømmen om å bli svensk landslagssjef i første omgang, og fortsetter inntil videre i jobben som RBK-trener.Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet. Vis mer

||| TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet.no): I går formiddag bestemte Rosenborg og Det svenske fotballforbundet (SvFF) seg for å avbryte forhandlingene om Erik Hamréns kandidatur som ny landslagssjef etter bare et par timer med diskusjoner.

Partene sto for langt fra hverandre, og dermed må Hamrén innfinne seg med at han fortsatt er RBK-trener. I ettermiddag var 52-åringen tilbake på treningsfeltet på Lerkendal for å legge siste hånd på forberedelsene inn mot morgendagens prestisjeduell mot Brann i Bergen.

Medieoppbudet var i overkant stort sammenlignet med hva det vanligvis er, men de mange frammøtte journalistene var ikke nevneverdig interesserte i å finstudere Rosenborgs kampopplegg i morgen.

Størst i Skandinavia
Alle ville ha Hamréns reaksjon på Rosenborgs nei - et nei han ikke uten videre tar som et endelig avkall på drømmejobben.

- Jeg håper fortsatt at jeg kan få jobben som svensk landslagssjef. Jeg vil ikke gi meg før dommeren har blåst av kampen. Det kan skje ting på overtid også, poengterer Hamrén.

- Hvem tror du nå blir svensk landslagssjef?

- Det er vanskelig å svare på. Jeg håper det blir meg, sier han, og utdyper hvorfor han fortsatt håper.

- Det å trene Rosenborg, er det største man kan gjøre i skandinavisk klubbfotball. Det eneste som er større er å trene landet sitt, understreker Hamrén.

Krever «attityd» fra seg selv
Hamréns krav til «attityd» hos egne spillere, er også noe han krever av seg selv på tross av at han er tynget av situasjonen.

- Det var en veldig tung dag i går, det er det i dag også. Men det å ha «attityd» gjelder ikke bare spillerne, men også meg. Når det er kamp er det kamp, og når det er trening, er det trening. Da må man fokusere på det man skal gjøre, understreker Hamrén.

Selv om han er dypt skuffet, avviser han at det var en bitter RBK-trener som inntok treningsfeltet i ettermiddag.

- Det skal jeg ikke si. Jeg må akseptere at jeg har en kontrakt. Jeg ble mer overrasket, forsikrer han om.

Tidspress
Hamrén har ett år igjen av kontrakten med Rosenborg. Da han skrev under 2,5-årsavtalen, var det med en klausul om at han ikke kan gå i forhandlinger om en annen klubb- eller landslagsjobb før det gjenstår et halvt år av kontrakten. Det vil si fra og med neste sommer.

Svensken tenkte ikke tanken på at han skulle bli aktuell som Lars Lagerbäcks etterfølger da han skrev under for RBK, og hadde også hastverk ettersom han skulle rett på USA-ferie med familien.

- Jeg tenkte ikke over at jeg var aktuell for landslagsjobben. Det var dessuten et tidspress da jeg skrev under kontrakten med RBK, og jeg tenkte ikke på klausulen. Jeg skriver uansett ikke kontrakt med en klubb med tanke på å forlate den, poengterer Hamrén, som også  har plass til et par galgenhumoristiske bemerkninger om situasjonen han har havnet i.

- Det var synd jeg ikke visste at jeg var så verdifull da jeg skrev kontrakt, spøker han, og forteller at han fikk en sms fra en kamerat der han ble oppfordret til å be kona om å høyne livsforsikringen siden han er så verdifull blitt.

- Vurderer du å kjøpe deg ut av kontrakten for egne midler?

- Når man ser de summene det blir spekulert i (rundt åtte millioner kroner), har jeg ikke penger til det, avslutter Hamrén spøkefullt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media