Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Håper han bygger opp frustrasjon og aggresjon

Rekkefølge på miksstafett er klar.

BROR UTE: Tarjei Bø (t.v.) er vraket til miksstafett. Her med bror Johannes Thingnes Bø i OL-byen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BROR UTE: Tarjei Bø (t.v.) er vraket til miksstafett. Her med bror Johannes Thingnes Bø i OL-byen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): På miksstafetten tirsdag går Marte Olsbu, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen i den nevnte rekkefølge.

Det betyr at Tarjei Bø er utelatt - til tross for en frisk OL-start. Landslagsledelsen forteller at den siste plassen på laget sto mellom Bø og Svendsen, der Svendsens bronseløp vippet trønderen foran i køen.

- Det har vært ekstremt jevnt mellom dem. Tarjei var et hestehode foran inntil i går, men da viste Emil noen egenskaper der han avgjør på siste skyting. Bronsemedaljen avgjorde, og han har da den beste plasseringen av de to, sier skiskyttertrener Egil Kristiansen til Dagbladet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Lei seg

Norge regnes som en av favorittene på stafetten, der alle fire har tatt individuell medalje så langt i Sør-Korea. Tarjei Bø har hatt et OL med litt stang ut. 13, 4, 13 og 8 er plasseringene, men Bø har skutt seg bort fra medaljer på siste skyting.

Johannes Thingnes Bø forteller:

- Det er kjedelig for Tarjei å gå gjennom OL uten individuell medalje, og så få denne vrakingen i fleisen. Det er urettferdig, men Tarjei er tøff og tåler dette. Jeg håper han bygger opp frustrasjon og aggresjon, som han får ut på herrestafetten fredag. Da blir han vond å møte i løypa, sier Thingnes Bø til Dagbladet.

- Var Tarjei skuffet etter uttaket?

- Ja, selvfølgelig. Han har jobbet knallhardt for medalje. Han unner nok både Emil og meg å gå miksstafett, men han er lei seg for at en individuell medalje glapp. Han mislykkes i Vancouver og Sotsji. Da er det tungt å høre i «skiftebua» at det er fire år til neste OL, sier Johannes Thingnes Bø.

Uttaket ble offentliggjort noen timer etter fellesstarten - midt på natta lokal tid.

REKORDDAGEN: Jan Fredrik Karlsen er svært fornøyd med spenningsnivået i helgens OL-stafetter. Han gjestet OL-studio med Jørgen Gilbrant som Dagbladets OL-entusiast, og Ingrid Cogorno som programleder. Vis mer Vis mer

Bare nesten

Før uttaket snakket Dagbladet med Tarjei Bø. Da oppsummerte han innsatsen sin slik:

- Jeg har vært nære pallen på fire øvelser, og da er det tøft å ikke klare en medalje, sa Bø.

- Går du miksstafett, tror du? spurte Dagbladet.

- Jeg håper jo det. Johannes er nok bankers på laget. Da står det mellom Emil og meg, sa Bø.

Noen timer seinere kom bekreftelsen på at eldstebror Bø er vraket. Det var bare de fire som går stafetten som møtte norsk presse i OL-byen i dag.

Emil Hegle Svendsen er også klar over at oppturen på fellesstarten ga ny sjanse til medalje i dag-.

- Tarjei var førstevalget helt fram til etter fellesstarten. Jeg tok plassen med minst mulig margin. Tarjei får flere sjanser til medalje. Han har flere år igjen av karrieren enn meg, sier Svendsen til Dagbladet.

- Hvordan ser du for deg miksstafetten?

- Vi har lyktes bra før og må gjøre som i Sotsji: Gå med lave skuldre og ha det gøy. Stafett er ekstra spennende, sier Svendsen.

Regjerende mester

Tiril Eckhoff og Marte Olsbu har bronse og sølv så langt i OL - men er sultne på mer.

- OL er langt, men jeg føler jeg har hentet inn litt krefter etter to tunge løp. Å stille til start på stafett betyr mye. Du gjør en jobb for Norge og hele laget. Det er spenning hele veien og mye kan skje. Det ser vi jo i langrenn også. Og hos oss har du skyting i tillegg. Det svinger veldig, men vi har et godt lag. Tyskland og Frankrike er sterke, og så har svenskene vist seg fram i OL så langt, sier Olsbu til Dagbladet.

Tiril Eckhoff og Svendsen var med på laget som tok OL-gull på distansen i Sotsji 2014. Der gikk også Tora Berger og Ole Einar Bjørndalen.

- Du blir litt ekstra nervøs før et sånt løp. Det er en kort løype - og alt må klaffe. Vi har et lag som kan kjempe om medalje, men det som er så forferdelig skummelt i skiskyting er at alt kan skje, sier Eckhoff.

- Hva er du fornøyd med på miksstafetten?

- Vi skal være glade om vi tar medalje, sier Eckhoff og gliser.

Miksstafetten starter tirsdag klokka 12.15 norsk tid. Du ser øvelsen på TVNorge.

- SKITTENT: Skiskytterkvinnene har latt seg fascinere av landet de konkurrerer i, men innrømmer at de ikke bor så autentisk. Video: Bjørn Langsem / Redigering: Ørjan Ryland / Reporter: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer

Menn, 15 km:

Gull: Martin Fourcade, Frankrike 35.47,3 (2),

sølv: Simon Schempp, Tyskland samme tid (1),

bronse: Emil Hegle Svendsen, Norge 0.11,2 (2),

4) Erik Lesser, Tyskland 0.11,6 (2), 5) Benedikt Doll, Tyskland 0.18,8 (1), 6) Julian Eberhard, Østerrike 0.30,7 (2), 7) Erlend Bjøntegaard, Norge 0.32,1 (2), 8) Tarjei Bø, Norge 0.34,8 (3), 9) Jesper Nelin, Sverige 0.34,6 (2), 10) Jakov Fak, Slovenia 0.36,1 (1)-

Øvrig norsk: 16) Johannes Thingnes Bø 1.20,0 (3).

30 utøvere fikk plassering.

REKORDDAGEN: OL-entusiast Jan Fredrik Karlsen jubler over nok en fantastisk norsk dag i Pyeongchang. Med Jørgen Gilbrant som Dagbladets OL-entusiast, og Ingrid Cogorno som programleder. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!