VIL VISE FRAM: Stan Collymore har samlet en rekke rasisitiske meldinger både han og andre har mottatt på Twitter, for å vise at rasisme er et problem også der.Faksimile: twitter.com/StanCollymore
VIL VISE FRAM: Stan Collymore har samlet en rekke rasisitiske meldinger både han og andre har mottatt på Twitter, for å vise at rasisme er et problem også der.Faksimile: twitter.com/StanCollymoreVis mer

«Håper han dør av aids som sine forfedre»

Collymore viser fram Twitter-hets etter rasismeuttalelser.

(Dagbladet): - Det finnes ikke rasisme i fotballen, sa Fifa-president Sebb Blatter i november, i et famøst intervju sveitseren senere beklaget på det sterkeste.

De siste ukers hendelser viser igjen at uttalelsen i beste fall var upresis, for etter FA-siktelsen mot Luis Suarez, og politisiktelsen mot John Terry, har rasisme i aller høyeste grad vært et tema.

Samtidig får debatten åpenbart fram det verste blant de verste av fotballelskerne der ute. Fortsatt venter man på endelig dom i begge de nevnte sakene, men det hindrer ikke eksempelvis Manchester United-supportere eller Liverpool-supportere fra å lenke seg fast i skyttergraven.

En som mener det er åpenbart at fotballen fortsatt har en vei å gå på dette området, er talkSPORTs Stan Collymore. Og det har han fått merke de siste dagene.

Drapstrusler
På sin Twitter-konto har Collymore samlet direkte hetsende meldinger på sin Favoritter-side, for å dokumentere hva som faktisk blir ytret der ute.

De fleste dreier seg om utestengelsen av Luis Suarez, og folk melder de groveste ting, gjerne under fullt navn:

«Hvis jeg visste hvor Evra bodde, ville jeg dratt over til leirhytta hans og voldtatt moren hans, den jævla niggeren»

«Jeg håper noen dreper den jævla niggeren Patrice Evra»

«Patrice Evra er en skitten, feit nigger. Håper han dør av aids som sine forfedre»

Dette er tre mer eller mindre tilfeldig utvalgte, av en stadig lengre liste Stan Collymore har samlet, som skaper sterke reaksjoner blant journalister og andre på nettstedet.

Klar tale
- Bare ta én titt under Favoritter, og fortell meg at dette ikke er noe vi i det minste må ta opp. Ingen spiller ut noe «kort» her, det er bare å lese selv, skriver Collymore selv .

Den tidligere Premier League-profilen var ikke blant dem som har åpent kritisert BBCs Alan Hansen etter hans uheldige ordvalg denne uka, men har uttalt seg tydelig i forbindelse med sakene mot John Terry og Luis Suarez.

- Alt jeg har sagt er at uansett hvem vi heier på, skal vi ikke tolerere eller forsvare rasistisk hets, uansett hvem som kommer med det, eller hvilket lag de spiller for. Det er alt, skriver Stan Collymore.

Og blir møtt blant annet med denne meldingen:

«Gjør oss en tjeneste, Stan, og gå og heng deg som Gary Speed gjorde, vær så snill. Ok Negrito»

Gary Speed tok som kjent livet sitt tidligere i høst, mens «negrito» er ordet Luis Suarez skal ha brukt i krangelen med Patrice Evra.

Stan Collymore legger samtidig til at han også mottar støtte på nettstedet.

- De hyggelige kommentarene overgår de negative 100/1, så takk til alle som kommer med dem. Jeg ignorerer dere ikke, prøver bare å sette fokus på et alvorlig tema, sier han.