Erling Braut Haaland

- Håper han velger Real Madrid

I et eksklusivt intervju med Dagbladet forteller Leeds-direktør Victor Orta (42) at han håper Erling Braut Haaland (21) velger storklubben fra hans hjemby som sitt neste stoppested.

VENTER PÅ AVGJØRELSE: Det er flere av Europas største klubber som venter på en avgjørelse fra Erling Braut Haaland rundt en overgang neste sommer. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler DFL.
VENTER PÅ AVGJØRELSE: Det er flere av Europas største klubber som venter på en avgjørelse fra Erling Braut Haaland rundt en overgang neste sommer. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler DFL. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sommeren 2022 blir fort vital i karrieren til Erling Braut Haaland. 21-åringen fra Jæren er nemlig ventet å forlate Borussia Dortmund, til fordel for en av de andre megaklubbene i Europa.

Manchester City og Manchester United er blitt nevnt ved flere anledninger, mens pappa Alfie ble avbildet i Spania tidligere i år, sammen med agent Mino Raiola.

Der skal de to ha møtt både Real Madrid og Barcelona, i hva man kan anta har vært diskusjoner rundt en mulig overgang for den storvokste angriperen.

- Verdens beste spiss

En som har en klar mening om hva Haaland burde gjøre er Victor Orta, fotballdirektør i Leeds United, den tidligere klubben til Haalands far, Alfie Haaland.

- I mine øyne er han verdens beste spiss, dersom vi snakker om spisser som spiller i nier-rollen. Dersom jeg kan få lov til å velge, og det handler sikkert litt om at jeg er spansk, så vil jeg se ham i Real Madrid, sier Orta til Dagbladet.

42-åringen er selv fra Madrid, og er ikke fremmed for å utheve at spillertypen Braut Haaland ville passet som fot i hose på Santiago Bernabéu.

- Sannheten er at han er en type spiss som alltid har fungert i Real Madrid. Går du tilbake til 80-tallet, så har man Hugo Sánchez som jeg husker fra da jeg var barn. Han var en kriger, en avslutter, som ble en favoritt blant supporterne, sier Orta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer