- Håper hun ikke blir like suveren

Ole Morten Iversen imponeres av Therese Johaug, som er bedre trent enn noen gang. Treneren håper ikke det betyr at Johaug er like suveren som sist vinter.

VAL SENALES: Therese Johaug vant ti verdenscuprenn og tre VM-gull og var tilnærmet uslåelig på distanserenn. Nå har hun dårlig nytt til de som håper på et snarlig tronskifte i langrennssporet. Reporter: Fredrik Stuve. Video: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL SENALES (Dagbladet): I strålende solskinn og nykjørte trikkeskinner koser norske, svenske og finske landslagsløpere seg med skiturer på en isbre 3000 meters høyde.

En av dem som strålte om kapp med sola var Therese Johaug. Fjorårets comeback i langrennssporet var akkurat så dominerende som mange hadde trodd og noen fryktet.

Therese Johaug vant ti verdenscuprenn og tre VM-gull og var tilnærmet uslåelig på distanserenn. Nå har hun dårlig nytt til de som håper på et snarlig tronskifte i langrennssporet.

- Jeg føler meg i bra slag og i god rute til sesongstart. Så synes jeg det er vanskelig å si hvor mye bedre jeg har blitt, eller om jeg har blitt noe bedre. Jeg føler meg ikke noe dårligere fra i fjor, det gjør jeg ikke, fastslår Johaug til Dagbladet.

- En helt annen ro

For Johaug har hatt en helt annen treningshverdag inn mot årets sesong enn hva tilfelle var forrige høst og sommer. At Johaug presterte på nivået hun gjorde forrige sesong viste hvor sterk mentalt 31-åringen er.

- I fjor imponerte hun meg, ikke fordi hun gikk fort, men at hun vant nesten alle distanserennene, det hadde jeg ikke trodd. Med bakgrunn i fjorårssesongen som var litt spesiell for henne, med alle tingene som var nytt for henne, hun hadde vært ute to år, og fikk to dødsfall i vennekretsen, som hun taklet vanvittig bra, sier landslagstrener Ole Morten Iversen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer