- Håper ikke det er to amerikanske idioter Liverpool har fått

Alsaker synes det ser stygt ut for Benitez.

(Dagbladet.no): Flere engelske aviser spår i dag Rafa Benitez avgang som Liverpool-manager. Bakgrunnen er at spanjolen ligger i offentlig ordkrig med klubbens amerikanske eiere George Gillett og Tom Hicks.

- Ingen tvil om at det ser veldig dårlig ut for hans del, sier Liverpool-tilhenger og ekspertkommentator Øyvind Alsaker.

Han har vært skeptisk til Benitez tidligere i høst, men uttrykker respekt for det høye spillet spanjolen spiller når han nå setter hardt mot hardt.

- Jeg synes Benitez er litt tøff. Han har jo forsåvidt rett i at man må begynne å jobbe med nye spillere nå, og ikke etter at overgangsvinduet åpner 1. januar.

- Vi kommer i desember

Gillett og Hicks har varslet via en pressemelding på Liverpools hjemmeside at de kommer til Liverpool i midten av desember for å møte Benitez sammen med direktør Rick Parry. Da skal de vurdere hva klubben trenger.

- Jeg håper det ikke er to amerikanske idioter Liverpool har fått, sier Alsaker.

Han mener det er feil å utsette turen over Atlanterhavet til midten av neste måned når det stormer rundt klubben.

KRANGLER MED BENITEZ: George Gillett (t.v.) og Tom Hicks liker dårlig at Rafael Benitez krever mer penger til spillerkjøp. Foto: REUTERS
KRANGLER MED BENITEZ: George Gillett (t.v.) og Tom Hicks liker dårlig at Rafael Benitez krever mer penger til spillerkjøp. Foto: REUTERS Vis mer

- De burde reise over med en gang. Å sitte i Texas og skrive pressemeldinger er helt latterlig, sier han.

Kulturkrasj

Han håper klubbeierne klarer å løse situasjonen på en fornuftig måte. Men han vet at det handler om to herrer som er vant til å få det slik de vil.

- Det blir en kulturkrasj mellom amerikanske mangemilliardærer som er vant til at deres ord er lov og på den andre siden gentlemannsklubben Liverpool som aldri har sparket en manager. Mellom der står en spansk trener med sterk integritet, sier Alsaker.

Signalet fra Benitez er at det er uholdbart for ham å være manager dersom det er direktør Parry som skal styre spillerkjøpene.

Alsaker mener saken har klare likheter med Jose Mourinhos feide med Chelsea-eier Roman Abramovitsj.

- Mourinho var borti noe av det samme i januar da han ikke fikk kjøpe en midtstopper. Nå ble jo ikke han sparket - i alle fall ikke med en gang. Men det var kanskje begynnelsen på slutten, sier Alsaker.

Rafa står sterkt

- Håper ikke det er to amerikanske idioter Liverpool har fått

Men så lenge Liverpool ligger an til avansement i Champions League og har heng på teten i Premier League, kan det bli tøft å fjerne Benitez.

Det som er delikat, er at de gjør det bra. Det er nesten umulig å ta ham. De må ha en veldig god erstatter klar. Benitez veit at han har sterk sak, mener Alsaker.

To Champions League-finaler på tre år gir også Benitez en del å gå på. Ikke minst takket være bred støtte fra klubbens supportere.

- Jeg er ikke sikker på om de er klar over støtten Rafa har blant fansen, jeg tror den er ganske stor. Og jeg tror det kommer til å bli en del reaksjoner blant supporterne framover, sier Torbjørn Flatin, redaktør i det skandinaviske supportermagasinet The Kopite.

Heller ikke han mener Benitez er feilfri, men synes dette er feil tidspunkt å sparke spanjolen på.

- Han fikk bruke en del penger i sommer, men han trenger en del mer tid. Resultatmessig er laget bra med i alle konkurranser, sier Flatin.

<B>KRITISK TIL AMERIKANERNE:</B> Øyvind Alsaker mener det er latterlig at Liverpool-eierne sitter i USA og skriver pressemeldinger framfor å ta første fly til Liverpool.
<B>LEVER FARLIG:</B> Rafael Benitez kan ha falt i unåde hos eierne.