- Håper ikke dette er fotballframtida

Her ser du landslagets Frode Johnsen i kamp mot Steinkjer i norsk 2. divisjon. Johnsen misliker sterkt at han er vraket fra RBKs førstelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LERKENDAL (Dagbladet): - Det må være mange år siden jeg spilte i andredivisjon, og det er første gang det skjer siden jeg kom til Rosenborg, sier Frode Johnsen, som bare fikk seks minutter i premieren mot Brann mandag.

- Jeg elsker å spille fotball, og formen er bra, så det er ikke noe problem å spille andrelagsfotball. Men jeg håper og regner med at dette ikke er min fotballframtid, sier Johnsen.

For han innrømmer at vrakingen fra RBKs førsteellever er tung å svelge etter å ha hatt snart fire sesonger i RBK med bunnløs tillit fra trenere som Nils Arne Eggen og Åge Hareide.

- Klart jeg blir skuffet og forbannet. Men det må jeg ha lov til. Hadde jeg vært likegyldig til det, så hadde jeg hatt et problem.

- Tette vurderinger

Ola By Rise foretrekker Azar Karadas på grunn av duellstyrken som midtspiss, og som indreløper foretrakk han Jan Gunnar Sollis løpskraft mot Brann.

- Det var et vanskelig uttak, med veldig tette vurderinger. Og det er det vanskeligste med å ha en trenerjobb. Det at man må sette veldig gode spillere på benken noen ganger, sier By Rise.

- Var det ekstra vanskelig å vrake en landslagsspiller?

- Nei, jeg ser ikke på navn når jeg tar ut laget. Det er ei vurdering av spillernes prestasjoner. Ingen kan flyte på gamle meritter i Rosenborg. Men sånn er fotballivet. Spillere på dette nivået må leve med å bli vraket.

By Rise viste med uttaket av Karadas og Solli at veteraner som Johnsen, Strand, og kanskje Brattbakk, ikke lenger kan forvente å være førstevalg på RBK.

- Man kan bare føle seg trygg hvis man er i god form, presterer bra, er godt trent og er sulten på å spille fotball og vinne kamper, sier By Rise.

- Ikke overrasket

Johnsen innrømmer at han har sett signalene lenge.

- Alle trenere har sine favoritter. Og Ola har jo brukt Azar som spiss når han har vært skadefri i vinter. Sånn sett var jeg ikke så veldig overrasket over å bli vraket.

- Men Ola By Rise vurderte deg nærmest mot å spille indreløper i stedet for Jan Gunnar Solli?

- Ja vel? Det var nytt for meg. Jeg har ikke fått noen signaler om at jeg er mest aktuell på den plassen. Sjøl føler jeg at jeg først og fremst kjemper om spissplassen, sier Johnsen undrende.Kampen mot Steinkjer endte 1- 0 til RBK2. Matchvinner: Frode Johnsen (straffe).

31. mars: Frode Johnsen spiller landskamp mot Serbia-Montenegro
12. april: Frode Johnsen spiller 2. divisjonskamp mot Steinkjer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer