- Håper ikke Pistorius blir OL-uttatt

IAAF frykter at «Bladerunner» kan skade konkurrentene.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) frykter at «bladløperen» Oscar Pistorius kan skade konkurrentene sine når han løper i felt.

Sørafrikaneren som løper ved hjelp av spesielle blader på beina etter å ha vært gjennom en dobbeltamputasjon, håper fortsatt å komme med på det sørafrikanske OL-laget og løpe mot friske løpere i Beijing.

Nå sier Pierre Weiss, generalsekretæren i IAAF, at han frykter for sikkerheten til andre løpere dersom Pistorius får sjansen til å løpe i et felt, for eksempel, i stafetten over 4 x 400 meter i OL.

- Avgjørelsen til CAS (Idrettens voldgiftsrett) om at Pistorius kan løpe i alle konkurranser sammen med friske løpere, gjelder for alle arrangementer. Men det er en risk for at han eller konkurrentene kan falle og skade seg dersom han løper i et felt, som kan være tilfelle i en stafett, sier Weiss.

Foreløpig er ikke 21 år gamle Pistorius kvalifisert for OL. Kravet er 45,55 sekunder. I Roma sist fredag løp sørafrikaneren på 46,62. Han skal gjøre et nytt forsøk på OL-kravet i Lucerne onsdag.

- Sør-Afrika er kvalifisert for den lange stafetten i OL uten Pistorius. Han kan likevel bli tatt ut på laget, det er det de sørafrikanske lederne som bestemmer, men vi håper de ikke tar ham med på laget av sikkerhetsmessige årsaker, sier Pierre Weiss.

Si din mening

Er dette diskriminering av funksjonshemmede idrettsutøvere? Diskutér på Dagbladet.no.

- Håper ikke Pistorius blir OL-uttatt

(NTB-AFP)

EN SIKKERHETSRISIKO?: Det internasjonale friidretsforbundet frykter Oscar Pistorius kan skade funksjonsfriske konkurrenter om han løper i et samlet OL-felt. Foto: AFP/Scanpix
EN SIKKERHETSRISIKO?: Det internasjonale friidretsforbundet frykter Oscar Pistorius kan skade funksjonsfriske konkurrenter om han løper i et samlet OL-felt. Foto: AFP/Scanpix Vis mer