Håper ISS trekker konkursbegjæringen

Sjakk-OL har sendt nye opplysninger til renholdsselskapet.

OL: Arrangøren av sjakk-OL er begjært konkurs. Her er direktør for Sjakk-OL Børge Robertsen.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
OL: Arrangøren av sjakk-OL er begjært konkurs. Her er direktør for Sjakk-OL Børge Robertsen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

Renholdsselskapet ISS har begjært arrangøren av sjakk-OL konkurs, men nå sier daglig leder av sjakk-OL, Børge Robertsen, at han håper konkursbegjæringen blir trukket.

- Det har seg slik at konkursbegjæringen ble sendt tingretten før vårt frivillige tilbud om en akkordløsning med en dividende på 88 prosent var kjent for selskapet, forteller Robertsen til NTB.

Han sier at ISS ikke var kjent med akkordtilbudet fra sjakkarrangøren, men nå er det opprettet kontakt med firmaets advokater.

- Iss har fått de opplysninger i denne saken som selskapet har bedt om, og vi håper nå at det skal være mulig å unngå konkurs, sier Robertsen. Han legger til at ISS i alle fall har lovet å se på saken på nytt.

Betalingsproblemer OL-organisasjonen har hatt store betalingsproblemer. Det har blant annet rammet hotellene i Tromsø.Totalt har ISS Facility Services inne et krav på 607.320 kroner.

Sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson sier til NTB at han ikke kan si noe om denne saken. Ifølge Aulin-Jansson er det kun daglig leder Børge Robertsen eller styreleder Hans Olav Karde som skal uttale seg om det økonomiske i forbindelse med sjakkturneringen.

Karde har ikke besvart NTBs henvendelser.

«Hensett til de foreliggende opplysningene om selskapets økonomiske situasjon, jf. også at saksøkte har et betydelig utestående krav, mener saksøker at det uansett er påvist at saksøkte er insolvent slik at vilkårene for å åpne konkurs er til stede, jf. konkursloven § 61 jf. § 60 og jf. § 62», skriver selskapets advokat i konkursbegjæringen som er sendt til Nord-Troms tingrett, ifølge Nordlys.

Tromsø arrangerte sjakk-OL i august.

Positive tilbakemeldinger - Vi håper nå at ISS kommer til å trekke konkursbegjæringen etter at vi nå har vært i kontakt med dem, og etter at de har fått alle opplysninger det er spurt om, sier daglig leder Robertsen.

Arrangøren av sjakk-OL har hele tiden hatt problemer med å få endene til å møtes. De økonomiske problemene har ligget på lur, og Staten gikk inn med en bevilgning på 12 millioner kroner til arrangementet, men det var ikke nok.

Nå er tilbudet om en dividende på 88 prosent ute hos alle kreditorene.

- Hvordan har responsen vært?

- Vi venter fortsatt på svar fra en del av kreditorene, men de svarene vi har fått inn til nå har vært overveiende positive. Majoriteten har støttet vårt tilbud, sier Børge Robertsen til NTB. (NTB)