- Håper jeg blir tiltalt

LARVIK (Dagbladet): - Jeg håper det blir reist tiltale mot meg i utpressingssaken. Da kan jeg få lagt fram min versjon for offentligheten i en rettssak. Om en stund vil nemlig folk få en helt annen oppfatning av hva som egentlig har skjedd. Og om hvem som er skyldig. Jeg klør i munnen, sier Atle Hamre.

Han ønsker ikke å kommentere historiens største utpressingsskandale i detaljer. En siktelse som medførte ti uker på enecelle. I dag gjør travkjendisen comeback i sulkyen under V75-løpene på Forus travbane. Travkjendisen er spent på hvilke reaksjoner han vil møte. Av publikum og av kolleger.

- Det har stått mye negativt i pressen i lang tid. Jeg er forberedt på at jeg er forhåndsdømt av noen. Også av kolleger. Noe annet ville vel være unormalt, sier Atle Hamre.

Han tar de tre løpene i dag som en test. Hamre valgte mindre omgivelser på Forus. Samtidig er det storløp med den internasjonale travstjerna Rite On Line på Solvalla.

Han tar seg også noen dagers pause etter løpene i dag. Derby-kvalifisering på tirsdag står han over.

Preget av isolat

- Jeg må se om jeg er i form psykisk. Hvordan jeg takler det å komme tilbake. Faktisk var det tøffere enn jeg trodde å bli løslatt. Ti uker på isolatcelle preger meg, forteller Hamre.

- Det har vært problematisk å møte mennesker igjen. Men Trude, kona mi, støtter meg med at vi ikke har noe å være flaue over. Vi burde heller vært rasende, sier hun.

På cella gjennomførte Hamre to økter med fysisk trening daglig.

- Tankene var det verre å handtere. Jeg fikk hjelp av fengselspresten. Betjentene må jeg også få skryte av. De gjør en kjempejobb. De jobber som en gjeng dyktige psykologer, sier Hamre.

  • Mandag bærer det inn i rettssalen igjen. En dopingaffære fra i fjor. Hamre kunne bedt om utsettelse etter bare ni dager i friluft.

- Hvorfor skulle jeg det? Jeg ønsker ikke å utsette noe. Og jeg har ingenting å skjule. Nå tar jeg alt etter hvert som det kommer, sier Atle Hamre.