STYGG STEMPLING: Kevin-Prince Boateng (t.v.) trampet på ankelen til Michael Ballack. Boateng håper å spille for Ghana mot Ballacks Tyskland i VM. Forøvrig er broren Jerome aktuell for det tyske laget. Foto: Adrian Dennis, AFP/Scanpix
STYGG STEMPLING: Kevin-Prince Boateng (t.v.) trampet på ankelen til Michael Ballack. Boateng håper å spille for Ghana mot Ballacks Tyskland i VM. Forøvrig er broren Jerome aktuell for det tyske laget. Foto: Adrian Dennis, AFP/ScanpixVis mer

- Håper jeg rekker VM

Ballack grisetaklet av broren til landslagskollega - og mulig VM-motstander.

||| (Dagbladet): Chelsea - Portsmouth 1-0.

Michael Ballack haltet av banen rett før pause i dagens FA-cupfinale mellom Chelsea og Portsmouth.

Han så ut til å få en stygg vridning i ankelen etter en fæl takling fra Portsmouths Kevin-Prince Boateng.

Boateng trampet på utsiden av ankelen til Ballack, og fulgte opp med å sette kneet i beinet på tyskeren som ble liggende lenge på bakken med store smerter.

Han gikk til slutt av banen på egne bein, og kom innpå igjen for noen små minutter. Men like før pause ble Ballack byttet ut. Landslagskapteinen forsøker å avdramatisere skaden, selv om han må vente på en røntgenundersøkelse før han får et endelig svar på om VM står i fare.

- Det ser ikke bra ut i øyeblikket, men jeg må vente til jeg har vært på røntgen søndag før vi vet noe mer. Forhåpentligvis kan jeg spille mot Australia, men som dere vet klarte jeg ikke å fortsette og gikk av. Samtidig er det ikke så ille, sier Ballack, ifølge Sky Sports.

Overskrifter
Taklingen vil garantert skape store overskrifter i tysk presse. For det første er Boateng broren til Jerome Boateng, som i likhet med Ballack er med i Tysklands bruttotropp til mesterskapet i Sør-Afrika.

For det andre er Kevin-Prince selv i bruttotroppen til Ghana, som møter Tyskland i gruppespillet i VM.

Uansett hvor alvorlig skaden til Ballack viser seg å være, vil det bli stilt spørsmål ved motivene bak Boatengs takling.

Boateng-brødrene er født i Berlin og har tysk mor og ghanesisk far.

Kevin-Prince spilte for alle de tyske aldersbestemte landslagene, men har ingen seniorlandskamper. I 2006 ble han tilbudt en plass i Ghanas VM-tropp, men da takket han nei. Nå har han altså ombestemt seg.

Da han ble tatt ut i bruttotroppen, var fortsatt ikke statsborgerskapet hans godkjent av Fifa. Går papirarbeidet i orden, kan han altså møte Ballack igjen i VM.

• PS: Boateng misset straffespark for Portsmouth etter 55 minutter. Like etter ga Didier Drogba Chelsea ledelsen - en scoring som var nok til å sikre klubben deres første «Double-triumf».

- Håper jeg rekker VM