Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håper Kalla tar pallplassen: - Ellers blir det jo bare norske

Men Weng tror hun selv stiller sterkest.

HÅPER PÅ KALLA:  Heidi Weng ønsker å se den svenske skidronningen Charlotte Kalla på pallen i årets Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HÅPER PÅ KALLA: Heidi Weng ønsker å se den svenske skidronningen Charlotte Kalla på pallen i årets Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Kvinnenes 5-kilometer jaktstart ble grei skuring for de norske utøverne, med Ingvild Flugstad Østberg på førsteplass, etter å ha parkert Therese Johaug i en av motbakkene. 

Det var en overrasket og fornøyd vinner som tok plass i NRK-studioet etter gårsdagens øvelse.

- Jeg tror det fortsatt ikke. Dette var en stor seier for meg på mange måter. Det var veldig gøy, sa Flugstad Østberg til NRK.

Heidi Weng endte på tredjeplass, men truet aldri sine to lagvenninner i tet. Hun klarte likevel å holde Charlotte Kalla unna, som til slutt havnet på fjerde. 

Norsk-svensk duell Dermed fortsetter duellen mellom de to, til tross for at Kalla ikke klarte å redusere ledelsen til Weng i søndagens renn. Etter målgang var avstanden den samme som før - 27 sekunder - i tillegg til fem inkasserte bonuspoeng til 24-åringen fra Ytre Enebakk. 

- Det ble kanskje litt hardere enn hva jeg klarte å holde følge med, men det gjelder jo å forsøke, sa Kalla til Expressen etter løpet. 

Weng eller Kalla? Ifølge den svenske avisa mener Rikard Grip at det er Kalla som fortjener favorittstempelet når det gjenstår fem etapper av Tour-en. Det er verken Weng selv eller landslagstrener Egil Kristiansen enig i. 

- Det får stå for hans regning, sier Kristiansen, som mener Weng har bedre muligheter enn Kalla i alle resterende løp, bortsett fra fredagens femkilometer fri. 

Lørdag fortalte Weng til Dagbladet at hun er inne i en litt tøff periode

- Jeg må bare ta den tida jeg trenger, så tror jeg at jeg vil komme tilbake og være fornøyd med ting og tang. For tida er jeg litt for sårbar, svarte hun på spørsmål om hvordan veien videre blir nå. 

- Vil du være fornøyd med en pallplass i Tour de Ski?

- Hadde jeg fått til det ville jeg nok vært fornøyd ja, sa Weng til Dagbladet da. 
 
For mange norske Søndag fortalte Weng til Expressen at det er henne selv som stiller sterkest av seg selv og Kalla når Tour-en går inn i de fem siste etappene. Det begrunnet hun med at det er hun har best resultater å vise til fra klassisk, mens den svenske skidronningen har vært sterkest i fri.

- Men vi får vel håpe at det ikke blir jeg som havner på pallen, men Charlotte. 

- Å? Hvorfor det?

- Ellers blir det jo bare norske og det er jo litt synd, svarer Weng til Expressen.  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media