- Håper LSK rykker ned

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga-spissen Tobias Grahn ga LSK skylda for at gårsdagens hatoppgjør lignet mer på en krig enn en fotballkamp. Nå håper han at kanarifuglene rykker ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har aldri opplevd et lag som spiller så destruktiv og dårlig fotball som Lillestrøm. Jeg forstår ikke at et lag av fotballspillere frivillig går med på å ikke prøve å spille fotball. Jeg mener, når du er spiller, så må du forsøke å gi publikum litt valuta for inngangsbilletten. Ikke bare slå ballen 80 meter framover på banen hele tiden, sier Grahn til Dagbladet.

Han sier rett ut at han håper å ikke møte LSK mer i Tippeligaen.

- Ja, jeg håper de rykker ned. Slike lag som Lillestrøm skal ikke ha suksess.

Deprimerende

Grahn vet han provoserer med en slik uttalelse. Men 90 minutters kriging setter tydeligvis spor i et teknisk fotballsinn.

- Jeg har aldri sett noe lignende spill fra noe lag jeg har spilt mot før.

- Men dere skaper ikke mye sjanser selv heller?

- Nei, for det er ikke mulig mot et lag som LSK. Det blir bare lange baller, og mye nærkamper hele tiden, sier Grahn.

- Jeg synes de var heldige. De får inn et mål på et heldig skudd. Det er ikke verdt et poeng. Man kan jo i det minste forsøke å spille fotball. Det er bare deprimerende.

Svensken har tilsynelatende liten forståelse for at LSK har mange, patriotiske, høylydte og svært gode supportere.

- Om jeg var LSK-fan, og måttet sitte å se på dette spillet sesong etter sesong, det hadde jeg rett og slett ikke orket.

Grahn stod også bak det meste av kreativt spill hos VIF. Spesielt før pause. Svensken bør få 50 prosent av æren for VIFs mål. Grahn tok med seg ballen nydelig på kassa, og skjøt hardt til side for LSK-keeper Baron. Returen satte David Hanssen enkelt i nota. Men der stoppet også finspillet.

Irritert Rekdal

Grahns frustrasjon over Lillestrøm var nemlig mindre enn VIF-trener Kjetil Rekdals frustrasjon over sine egne spillere - Tobias Grahn inkludert.

- Det er uprofesjonelt av våre spillere å ikke fullføre de taktiske disposisjonene vi hadde lagt opp til på slutten av kampen. Vi hadde en klar strategi hvordan vi skulle demme opp for presset. Det greide vi ikke, og det er uproft, raser Rekdal.

Han gir forsvaret med Knut Henry Haraldsen godkjent karakter. Rekdal mener at det er framover på banen Vålerenga har mest å hente. Han grøsser seg når han drar fram eksempelet fra den ene kontringa som ender med at Tobias Grahn slår en støttepasning 30 meter bakover på banen, i stedet for å slå til Belsvik eller Stian Ohr som begge var spillbare.

- Vi har en masse overgangsmuligheter der vi bør skape sjanser, men vi klarer ikke å utnytte dem.

Vålerenga - Lillestrøm 1 - 1

MÅL: 1 - 0 David Hanssen (25), 1 - 1 Pål Strand (89)

BB: Knut Henry Haraldsen, Vålerenga

SINT: Tobias Grahn hadde et strålende forarbeid til Vålerengas 1 - 0 scoring, men resten av kampen ble en evig krig med sterke og robuste LSK-forsvarere. - De kan jo i det minste forsøke å spille fotball. Det er bare deprimerende, sier Grahn til Dagbladet.
NÆRKAMP: Nettopp dette er det Tobias Grahn vil til livs - harde nærkamper med hardtarbeidende Lillestrøm-spillere som Petter Werni

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer