- Håper Monaco glemmer Hassan

ULLEVAAL (Dagbladet): Lyn- Rosenborg 1- 1. 8. juli utgår Hassan El Fakiris leieavtale med Lyn. Han har ennå ikke hørt et ord fra sin nye trener i Monaco. Og tausheten passer Stuart Baxter perfekt. - Jeg håper de glemmer ham, sier Lyn-treneren til Dagbladet.

Klart han gjør det. Sammen med Runar Berg er Hassan El Fakiri avgjørende for Lyns kamp for tilværelsen i Tippeligaen. Men den nyansatte trenerens drøm matcher ikke det gutten sjøl har i tankene.

Hassan El Fakiri vil nemlig spille fotball i Europa.

- Jeg forholder meg til den avtalen Lyn har gjort med Monaco, sier Hassan El Fakiri. 8. juli skal jeg reise tilbake. Det er viktig for meg å komme ned før serien starter, for å prøve å spille meg til en fast plass på laget. Kommer jeg etter sesongen er ferdig i Norge, blir det mye vanskeligere.

Men det er en annen mulighet også:

- Får jeg ikke plass i førsteelleveren denne gangen heller, håper jeg å bli utleid til en utenlandsk klubb. Hvis det blir utgangen, ønsker jeg meg ikke tilbake til Lyn. Jeg ønsker å spille fotball på et så høyt nivå som mulig fordi jeg vil på landslaget, sier Hassan El Fakiri til Dagbladet.

Runar i særklasse

Runar Berg blir helt sikkert i Norge ut sesongen. Etter det holder han døra åpen for alle alternativer. Og fortsetter han der han jobbet Rosenborg i filler på Ullevaal, kan det bli mange alternativer.

- Banens desidert beste spiller, sier Stuart Baxter til Dagbladet. - Jeg skjønner nå det jeg hørte på forhånd - at Runar Berg er en meget viktig spiller. Men det er mange andre flinke gutter her også, og jeg vil gi dem tid. Og ikke minst rom til å utvikle sine individuelle ferdigheter.

- Lyn skal ikke være et lag som bare følger strengt opptrukne linjer.

Men det var disiplinen som ga Lyn det ene poenget mot Rosenborg. Og det faktum at trønderne la igjen to gir i garderoben. For uten fart og gjennombruddskraft er også RBK et ordinært fotballag.

Like dødelige som alle andre.

- Da vi spilte med fem mann på midten, tok de lange dype løpene som indreløper knekken på meg utover i kampene, sier Runar Berg. - Jeg liker meg bedre slik det er nå. Jeg får anledning til å bruke kreftene mer rasjonelt. Derfor holdt jeg også koken helt til slutt i denne kampen.

Lyn var veldig tente på å gjøre det vanskelig for Rosenborg. Runar Berg kanskje litt i overkant. Og derfor var han heldig som slapp unna gult kort. Flere ganger.

RBK på tvers

- Runar var god, sier Bent Skammelsrud. - Og tøff. Jeg fikk et par smeller som jeg kjente. Og Lyn gjorde det vanskelig for oss - de skal ha for det. De lå tett og samlet bak der.

- Og dere gikk for halv maskin - på tvers?

- Akkurat. Det kjennetegner oss når det ikke stemmer - da går det på tvers. Vi mangler gnist og fikk aldri nok folk foran ballen. Det kom ikke løp, vi sto stille, sier Bent Skammelsrud til Dagbladet.

  • Lyn tok ledelsen 1-0 da Johann Gudmundsson klemte inn returen fra en Runar Bergkanon. Harald Brattbakk dukket plutselig opp - og utliknet - da RBK hevet seg et hakk etter pause. Og trøndersjansene var der til full pott i andre omgang. Evnene derimot...