Håper «monsteret Messi» tar det rolig i kveld

Milan skjelver foran gigantmøtet med Barcelona.

• Champions League-studio fra kl. 20.45: Barcelona - Milan, Schalke - Galatasaray

(Dagbladet): I kveld skal Barcelona forsøke å snu 0-2 fra bortebane til en kvartfinale i Champions League. Det, tror Andres Iniesta de kommer til å gjøre.

- Vi kommer til å gå videre til neste runde, sier Iniesta til Barcelonas egen nettsider, skriver Sportinglife.

I Italia er de mer enn klar over den katalanske trusselen. AC Milans visepresident Adriano Galliani trekker fram et velkjent navn av hatten.

MÅLMASKIN Lionel Messi er mannen AC Milan frykter før kveldens kamp på Camp Nou. Barcelona må score minst to mål for å gå videre. Foto: Albert Gea / Reuters / NTB Scanpix
MÅLMASKIN Lionel Messi er mannen AC Milan frykter før kveldens kamp på Camp Nou. Barcelona må score minst to mål for å gå videre. Foto: Albert Gea / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Vi møter det sterkeste laget i verden, og de har et monster i Lionel Messi som scorer hele tida. La oss håpe han tar det rolig i kveld, sier Galliani til Acmilan.com.

- Vi må score På San Siro spilte Milan en nærmest perfekt taktisk kamp. Barcelona hadde 72 prosent ballbesittelse, et helt vanvittig tall når man møter et topplag på bortebane, men Milans forsvar holdt likevel stand.

Trener Massimiliano Allegri tror Milan må score for å kunne gå videre til kvartfinalen.

- Vi må være bedre i denne kampen enn vi var i det første oppgjøret om vi skal klare det. Det er ikke sikkert ett mål er nok for oss på bortebane. Vi møter et lag som har potensial til å score mange mål mot oss, sa han på mandagens pressekonferanse.

Petter Veland, som kommenterer spansk fotball for C More, har mest tro på Milan før kveldens kamp.

- Skal Barcelona gå videre tror jeg de trenger et tidlig mål for å få troa, og for at Milan skal bli nervøse, sier han til Dagbladet.

Under pari Barcelona har slitt, spesielt med det defensive, siden nyttår. Da de slo Deportivo La Coruña 2-0 på lørdag, var det første gang katalanerne holdt buret rent på nesten to måneder.

- De har vært langt under pari defensivt de siste par månedene. Jeg tror Milan kommer til å score, og da må Barcelona ha fire mål, sier han.

Barcelonas formsvikt har også kommen mens trener Tito Vilanova har vært sykmeldt. Han kjemper mot en kreftsykdom, og er for tiden i USA for behandling.

Veland mener Jordi Roura, assistenten som for tida har hovedansvaret, kan fylle tomrommet etter Vilanova.

- At Vilanova er borte er en del av det store bildet. Jordi Roura er ikke klar for å være hovedtrener, hvert fall ikke for en så stor klubb som Barcelona. Sykdommen har vært et hardt slag for spillerne. Nylig ga Vilanova spillerne noen taktiske tips over Skype, og da så de hvor hardt kreften har rammet ham. Det gikk inn på dem, sier Veland.

- Mangler overskudd En eventuell exit i kveld vil på mange måter bety at sesongen er over.

FORDEL MILAN: Prince Kevin Boateng feirer sin scoring da Milan slo Barcelona 2-0 for tre uker siden. Foto: Alberto Lingria / AFP / NTB Scanpix
FORDEL MILAN: Prince Kevin Boateng feirer sin scoring da Milan slo Barcelona 2-0 for tre uker siden. Foto: Alberto Lingria / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Barcelona er ute av den spanske cupen, og leder serien med hele 13 poeng med 11 kamper å spille. Det forspranget gir de aldri i verden fra seg.

- Dersom de ryker ut, er det litt hell i uhell. Jeg tror det er flere spillere på Barcelona som har godt av noen måneder uten alt for mange kamper. De har hatt et vanvittig program de siste åra, og overskuddet de har hatt mangler for tiden. De har holdt det gående lenge, og det tærer på nå, sier Veland.