- Håper NFF bruker bota til god bløtkake

Rekdal uenig i «alkis»-straff, men vil ikke anke.

ANKER IKKE: Kjetil Rekdal er ikke fornøyd med straffen fra NFF, men vil ikke anke den.Foto: TV 2 Sporten
ANKER IKKE: Kjetil Rekdal er ikke fornøyd med straffen fra NFF, men vil ikke anke den.Foto: TV 2 SportenVis mer

(Dagbladet.no): Aalesund-trener Kjetil Rekdal endte i dag opp med hele straffen for den famøse «alkis»-kommentaren til Eirik Bakke på Brann stadion i forrige måned.

I stedet for at Aalesund som klubb måtte ta en del av støyten, slik forbundstyret innstilte på, ble Rekdal i dag ilagt 10 000 kroner i bot og én kamps karantene.

- Denne straffen er jeg selvfølgelig ikke fornøyd med, det er vel ingen som blir straffet. Men jeg håper fotballforbundet bruker bota mi til noe god bløtkake i lunsjen framover. 10000 kroner burde holde en stund, sier Rekdal til Dagbladet.

- Nei, det var en fleip. Men jeg har beklaget det jeg sa til Bakke, og nå får jeg vel bare ta smellen. Jeg kommer iallfall ikke til å anke, jeg ønsker bare å bli ferdig med denne saken, sier Aalesund-treneren.

Mediaoppstyr
Da sikter han blant annet til mediaoppstyret i etterkant av situasjonen, og han antyder at det kan ha påvirket Doms- og sanksjonsutvalget, som fastsatte straffen.

Rekdal sier han ikke har vært i kontakt med Bakke siden han var inne garderoben etter kampslutt. Da spurte han spøkefullt om Bakke ville gjøre opp ved å slåss. Bakke nektet å ta Rekdal i hånda.

- Vi klarte vel ikke å legge det bak oss der og da, men jeg har beklaget uttalelsen mange ganger i etterkant. Og jeg har sett at Bakke har akseptert det, sier Rekdal.

Ikke noe problem å møtes
I etterkant av episoden fikk treneren uansett krass kritikk fra klubbledelsen i Aalesund.

- Hva sier de til deg nå som straffen er fastsatt?

- Nå er de nok fornøyde med å slippe unna 10 000 kroner i bot, hehe. Nei da. Både klubbledelsen og jeg mener at det som skjedde, var uheldig. Jeg har forklart dem årsakene til at det skjedde, og både de og jeg er innstilt på å legge dette bak oss nå, forteller Rekdal.

- Hvordan blir det å møte Bakke igjen til kamp seinere?

- For meg er det i hvert fall ikke noe problem, svarer Rekdal.