BARE NESTEN: John Carew og Islands Veigar Pall Gunnarsson etter EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Island i går. Gunnarsson håper Norge går til EM, når det ikke blir tur på Island. Foto: Son Nguyen, Scanpix
BARE NESTEN: John Carew og Islands Veigar Pall Gunnarsson etter EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Island i går. Gunnarsson håper Norge går til EM, når det ikke blir tur på Island. Foto: Son Nguyen, ScanpixVis mer

- Håper Norge går ut og banker Danmark av banen

Ingen tvil om hvem islendingene heier på i gruppa.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Island 1-0.

De islandske spillerne følte seg litt snytt over å miste poenget i de aller siste minuttene mot Norge på Ullevaal, men Veigar Pall Gunnarsson mener nordmennene har gode muligheter til å komme seg til EM.

- Norge har ingen spesielt god kamp i dag, men det har ikke vi heller. Vi har grep på Norge forsvarsmessig, så Norge var litt heldige som fikk med seg tre poeng, sier han til Dagbladet.

- Det holdt nesten ut, men Norge satser mot slutten. De setter inn Carew, og det fungerer. Men det er litt bittert å miste poenget helt mot slutten.

Håper på Norge
Vålerenga-spissen mener nettopp byttet med Carew endret kampen.

- Norge får mer luftstyrke, og en mann som virkelig kan ta imot ballen og holde på den. Han viser også før straffa at han har en fart som ikke mange klarer å følge. Han er en fantastisk spiller, og det visste vi fra før.

Nå tror Gunnarsson Norge tar seg til Polen/Ukraina.

- Hvis de tar med seg ett poeng i Danmark, mener jeg det er bra for Norge. Fortsetter de som de har gjort i det siste, tror jeg de går videre, sier islendingen.

- Hvis det er noe annet lag jeg ønsker videre, så er det selvfølgelig Norge.

Bank Danmark
Det gjør også Stefan Logi Magnusson, LSK-keeperen som var uheldig i situasjonen som ga John Carew straffe.

- Han går inn i meg. Han ser opp, spiller ballen til siden og setter foten ut. En mann på 2.05 er vanskelig å unngå da. Men det er et soleklart straffespark. Det var rutinert gjort av ham, sier Magnusson om den situasjonen, før han gir følgende melding til nordmennene:

- Jeg håper på norsk seier. Jeg håper de går ut og banker Danmark ut av banen.

Islands trener Olafur Johannesson var litt skuffet etter kampen, men håper det blir skandinavisk storeslem i gruppe H

- Vi spilte bra i dag. Men gjorde en feil, og tapte kampen. Jeg var ganske fonøyd med spillerne mine. Men feilen var en stor feil, og ga et mål mot, sier han.

- Jeg ønsker Danmark og Norge lykke til og håper begge går videre i stedet for Portugal.