Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Håper Norge taper

Thomas Gravesen vil ha rumensk seier på Ullevaal i kveld.

Lørdagens store stjerne Thomas Gravesen har ingen nordiske sympatier for Nils Johan Semb og hans menn før kveldens oppgjør mellom Norge og Romania.

- Jeg håper at Romania slår Norge i Oslo i kveld, for da ligger det an til en gruppefinale mellom oss og rumenerne om førsteplassen og direkte kvalifisering til EM i Portugal når vi møter dem i Parken 10. september, sier danskenes midtbanekriger til EkstraBladet.

«Graver» advarer samtidig lagkameratene mot å ta for lett på dagens kamp mot fotball-lilleputten Luxembourg.

- Vi dummet oss ut i Parken mot Bosnia fire dager etter at vi hadde vunnet 5-2 over Romania i Bucuresti, men denne gangen skal vi ha fullt utbytte fra de to EM-kvalkampene mot Norge og Luxembourg,

- Ikke for offensivt

Midtstopper og kaptein René Henriksen advarer Morten Olsen mot å satse for offensivt. Han slår tilbake mot spekulasjonene om at Danmark skal spille med tre forsvarere i Luxemourg i kveld.

EM-KVALIFISERING, GRUPPE 2

Lag

S

V

U

T

Mål

P

Danmark 

10-6

10

Norge

1

7-3

10 

Romania

2

14-6

Bosnia-Herzeg.

4-7

6

Luxembourg

4

0

0-13

- Det er tryggest å spille med fire forsvarsspillere, mens vi er mer sårbare hvis jeg skal ligge alene i midten med Thomas Helveg og Niclas Jensen på kantene, sier han.

Henriksen husker med skrekk et offensivt forsøk mot Malta i VM-kvalifiseringen i Parken for to år siden.

- Da slapp en Malta-angriper alene gjennom på en kontring og ga malteserne ledelsen 1-0. Det målet ga Malta ekstra krefter, men etter mye slit og strev lyktes vi i å vinne 2-1.

Han vil ha Martin Laursen ved siden av seg, og er glad for at dansk media ikke har snakket så mye om hvor mange mål Danmark må vinne med i kveld.

- Det viktigste er at vi tar tre poeng. Jeg vil være fornøyd bare vi vinner, sier kapteinen.

Rommedahl vraker seg selv

Mot Norge ble Dennis Rommedahl vraket for første gang i Morten Olsens regjeringstid som landslagssjef for Danmark. Det synes PSV-vingen at Olsen bør gjøre igjen i kveld.

- Hvis jeg var trener ville jeg ikke endret på laget men startet med de samme elleve som mot Norge på lørdag, sier han til EkstraBladet.

Rommedahl ble byttet inn i 2. omgang, men fra start ble Martin Jørgensen foretrukket på venstrevingen, mens Jesper Grønkjær ble flyttet over på høyre, der Rommedahl vanligvis har startet.

- Det sies at en fotballspiller er på topp som 27-åring. Det blir jeg om to år, så jeg har tiden for meg, sier den lynraske vingen.

HOLDER MED ROMANIA: Thomas Gravesen var stor mot Norge og Steffen Iversen lørdag. I kveld håper han nordmennene taper.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media