Håper på 10 000 tilskuere og folkefest

Holmenkollen lokker med perfekte forhold og norske gullhåp. Arrangørene håper på 10 000 tilskuere og folkefest når skiskytings-VM innledes i morgen.

- Utfra den interessen som har vært i media de siste dagene, tror jeg det blir «jækla mange» som kommer til Kollen i helga. Jeg tør nesten ikke spå et tall, men kommer det 10 000 skal vi være godt fornøyde, sier pressesjef Kjell Gunnar Dahle til Dagbladet :på nettet.

Skiskyting har så langt ikke vært den grenen som har trukket flest folk til arenaen. Men med nesten 50 000 forhåndssolgte billetter til Kollen-VM håper arrangørene på tidenes skiskytter-folkefest.

- Det er riktig at vi ikke har vært bortskjemte med mye folk, men det ser ut som om skiskyting er i ferd med å bli en skikkelig publikumssport, sier Dahle.

Tribunene i Kollen har plass til omlag 8.000 tilskuere. I tillegg er det plass til nesten like mange i skråningen opp mot Holmenkollen kapell.

- Det er tribunebilletter igjen til alle øvelsene, men herrestafetten er nesten utsolgt. Med tribune og skråningen bak regner jeg med at alle som vil se standplass og målområdet skal få mulighet til det. Hvis ikke blir mesterskapet en gedigen suksess publikumsmessig, sier Dahle.

Forholdene i Kollen har vært perfekte de siste dagene. Ved 13-tiden i formiddag begynte også de første skyene å vike plass for blå himmel og små solglimt.

- Meteorologene har lovet oss sol og vindstille både lørdag og søndag, sier Dahle.

VM innledes med sprint for både kvinner og menn i morgen. Søndag står jaktstart på programmet, før jentene får en og gutta to fridager.