Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håper på Chelsea-sprekk

Massiv United-støtte blant norske supporterklubber.

(Dagbladet.no): Følg dagens kamper i Premier League her!

I starten av februar krysset José Mourinho av 9. april som datoen da seriegullet ville være i boks for Chelsea. Dagen før det som skulle være en blå jubeldag er det imidlertid spenning igjen i Premier League. Manchester United er sju poeng bak når seks runder gjenstår.

Dagbladet.no spurte de norske supporterklubbene til Liverpool, Tottenham, Arsenal, Everton og Manchester City hvem de foretrekker som vinnere av Premier League.

Det ble selvsagt som å velge mellom pest og kolera for de fleste av dem.

Likevel var fire av fem ikke i tvil om hvem de håper løfter trofeet 7. mai:


Manchester United.

Det er med skam å melde redaktør Torbjørn Flatin i Liverpools supporterblad "The Kopite"  innrømmer at han holder med United.

- Mangler respekt

FÅR STØTTE: Wayne Rooney og Manchester United får uventet støtte i ligainnspurten: Et stort flertall av supporterklubbene Dagbladet.no har vært i kontakt med håper United stjeler gullet fra Chelsea. Foto: AP
FÅR STØTTE: Wayne Rooney og Manchester United får uventet støtte i ligainnspurten: Et stort flertall av supporterklubbene Dagbladet.no har vært i kontakt med håper United stjeler gullet fra Chelsea. Foto: AP Vis mer

- Det blir selvsagt et spørsmål om to onder. Normalt sett ville jeg håpet på Chelsea, men sånn de har turet fram i det siste hadde det faktisk vært veldig moro om de hadde blitt slått på målstreken, og gått en skikkelig sprekk.

- Hvorfor det?

- De har slått seg for mye på brystet, og bruker for mye penger. I tillegg går det mye på personer. Den arrogansen som gjennomsyrer Chelsea byr meg imot. En ting er å få en ekstremt rik onkel, men på meg virker det som om de noen ganger kjøper spillere bare for å ødelegge for andre. Mourinho var et friskt pust i starten, men nå er det gått for langt. De hadde vært tjent med å vise andre litt mer respekt, sier Flatin til Dagbladet.no.


Hatet mot United borte

Ansvarlig redaktør Bård Heggset i Arsenals norske supporterklubb er ikke i tvil om hvem han heier på:

- Manchester United, uten tvil. De står for litt av de samme tingene som vi står for; ungdomsprofil og tradisjon. Chelsea er et produkt av penger. Jeg liker verken det eller måten de spiller fotball på. Mourinho er heller ikke sympatisk - jeg tror oppførselen hans begynner å tære på spillerne etter hvert. Jeg håper på United.

- Men United må jo slå Arsenal for å ha sjans?

- Det er det som er det triste, at vi skal være med på å gi Chelsea gullet ved å slå United 1-0 på Old Trafford i morgen, flirer han.

Håper på Chelsea-sprekk

Det er ikke lenge siden oppgjørene mellom United og Arsenal kanskje var det største hatoppgjøret i Premier League - i hvert fall blant spillerne. Likevel mener Heggset de fleste Arsenal-supportere støttet United i innspurten.

- Med Vieira og Keane borte er litt av temperaturen borte. Men det er fortsatt et av de største hatoppgjørene.

Leif Konrad Borsheim er leder av Tottenhams venner - og er også en venn av United i innspurten.

- Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg håper på United. Chelsea er nesten uspiselig med Mourinho i klubben. Den klubben skulle vært konkurs for lenge siden, hadde de ikke blitt reddet av russer-Roman. United tjener i hvert fall pengene sine sjøl, selv om dette blir å velge mellom to onder, sier Borsheim.

Arrogant Mourinho

Ragnar Synstad i Evertons supporterklubb slutter seg til dem som krysser fingrene for United.

- Det blir litt feil uansett hva jeg sier, men det er jævla moro hvis Chelsea ryker. Jeg er ikke fan av Mourinho og måten han oppfører seg på. Han er en fryktelig arrogant manager.

- Mange vil kanskje hevde at også Ferguson er det?

- Jo, men han oppfører seg bedre og har litt mer peiling på hva han skal si. Ferguson har mer autoritet og nyter dessuten større respekt blant de andre managerene. Mourinho var stor i kjeften, og innkasserte gullet i januar. Det vil være bra for engelsk fotball om United vinner, mener Synstad.

Han hevder Chelsea har færre medlemmer i supportklubben enn lag som Stoke, Derby og Ipswich. Oppsiktsvekkende nok synes han også det ville være hyggelig å se mannen med Judas-stempelet - Wayne Rooney - vinne en tittel for de røde djevlene.

- Det er hyggelig om Rooney får et seriemesterskap. Det fortjener han, for han er fantastisk god.

Bare en av supportklubbene Dagbladet.no tok kontakt med håper storfavoritt Chelsea holder United på betryggende avstand i serieinnspurten.

Stusser over Chelsea-hat

Og det er vel ingen bombe at den ene var supporterklubben til Manchester City. City-supporter Ole Fuglestad hadde vel trolig blitt beskyldt for blasfemi av sine egne om han hadde håpet på noe annet enn Chelsea - men han stusser over at ingen av de andre mener det samme.

- Plutselig er det veldig mange som skal hate Chelsea. Det er litt merkelig, bare fordi de har litt penger. Jeg er egentlig litt likegyldig, men skal jeg velge må det jo bli Chelsea. Men det vil ikke gjøre meg glad, sier Fuglestad.

<B>KAMP IGJEN:</B> José Mourinho gjorde kanskje en tabbe da han innkasserte gullet tidlig på nyåret. Nå ser Sir Alex Ferguson sjansen for å smette forbi.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media