Håper på CL-suksess: - Vi kan gjøre det bedre enn mange av de andre klubbene

Ola Kamara mener det ikke er nedtur å komme til Molde for spillere som ikke lykkes ute.

• Molde-Strømsgodset 3-1

MOLDE (Dagbladet): Onsdag kveld leverte Molde og Ola Kamara en ny solid prestasjon på hjemmebane da gamleklubben Strømsgodset gjestet Aker Stadion. Etter fem serierunder står Kamara med like mange mål i sin nye klubb.

- Det var snakk om spisskrise samtidig som at mange spådde meg som toppscorer. For min del er det deilig å bare score mål. Jeg er i god flyt nå, sier Kamara til Dagbladet.

Det er drøyt to år siden 25-åringen forlot Strømsgodset til fordel for østerrikske SV Reid. Der ble Oslo-gutten aldri noen hitt. Han signerte i 2014 for Austria Wien, hvor han hadde hele tre forskjellige trenere.

I vinter ble måljegeren hentet hjem igjen til Norge og Molde for å gjør det han kan best - å score mål.

Marerittet - Hva var det som ikke fungert for deg i utlandet, tror du?

- Tre av trenerne som ble sparka visste ikke hvem jeg var. Det var litt kaos i Wien. Samtidig kan man si at jeg ikke var god nok. De hadde en plan for meg, men så fikk treneren sparken etter to uker. Og så kom det ny trener med tre måneders kontrakt som måtte ha resultater fort. Jeg kom egentlig aldri inn i det. Litt for dårlig av meg, men kanskje mest et dårlig valg, forteller Ola Kamara til Dagbladet.

- Det var en spesiell situasjon. Jeg dro til Wien fordi jeg tenkte det var bra. Jeg synes Ronny Deila og «Toro» (Skullerud) er bedre trenere enn de jeg hadde ute. Det er bedre kvalitet på det vi driver med her. Egentlig så fant jeg vel ut at det er bedre hjemme, sier Kamara.

Han forteller likevel at Wien er et fantastisk sted og at han fikk mange venner der.

- Jeg prøver å ta med noe positivt fra det. Man kan ryke korsbåndet å bli ute i ni måneder, men der trente jeg hardt hele tiden. Jeg var i en positivt utvikling og ønsket å fortsette der. Slik sett var det litt surt at det ikke gikk bra, men man må bare ta det som det er i livet å prøve og smile å jobbe hardt, sier han.

Molde har hentet hjem flere norske spiller fra utlandet som ikke helt har lykkes. Forren, Singh, Sigurdarsson, Diouf og senest Bakenga, Semb Berge og Kamera selv.

- Er Molde blitt en returstasjon for spiller som ikke lykkes ute?

NEKTET FEIRING: Her setter Moldes Ola Williams Kamara inn 1-1 forbi keeper Espen Bugge Pettersen i Strømsgodset-buret onsdag kveld. Det ble en rolig feiring da spissen scoret mot sine gamle lagkamerater.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NEKTET FEIRING: Her setter Moldes Ola Williams Kamara inn 1-1 forbi keeper Espen Bugge Pettersen i Strømsgodset-buret onsdag kveld. Det ble en rolig feiring da spissen scoret mot sine gamle lagkamerater. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Kanskje det har det. Samtidig tenker jeg at vi har Champions League-kvalifisering til sommeren og da kan vi plutselig gjøre det bedre enn mange av de klubbene vi feilet i. Jeg tror ingen synes det er en nedtur å komme til Molde. Det er veldig bra nivå på treningene, nesten bedre på trening enn i kamp, sier han.

25-åringen er på lån i romsdalsklubben ut sesongen.

- Selvsagt har jeg lyst å spille ute. Men nå har jeg kanskje litt andre prioriteringer. Det må være riktig. Ikke noe tull slik det har vært - det må være en trener som virkelig har lyst på meg. Om jeg skal gå, må jeg vite at jeg blir satset på, sier han.

Vil holde snittet Spissen scoret sitt femte mål da han utliknet til 1-1 i onsdagens kamp mot Strømsgodset, men noe feiring mot klubben han vant seriemesterskapet med i 2013, ble det ikke.

- Jeg har vært i Godset i fire og et halvt år, og opplevd store ting der. Det var spesielt for meg å spille mot dem i dag, derfor valgte jeg ikke å feire, sier han.

I 2013 ble Kamara hentet hjem til Strømsgodset på lån fra SV Reid, da leverte han 12 mål for seriemesteren på høsten.

- Kommer du til å kjempe om toppscorertittelen i år?

- Jeg tror alle spisser har lyst å bli det. Det er ikke det jeg fokuserer på, men vi får se til slutt, sier han.

«Moi» Elyounoussi scoret de to neste i 3-1-sieren mot Strømsgodset onsdag.