- Håper på drittvær

Vanligvis frykter hopperne ujevne forhold i bakken. I dagens renn håper Roar Ljøkelsøy (26) på skittvær - og flaks.

INNSBRUCK (Dagbladet): - Jeg håper på sjanseseilas i Bergisel-bakken, og at det er min tur til å ha flaks, sier Roar Ljøkelsøy foran hoppukas tredje renn.

I går var det tung trekk bakfra både under treningen og kvalifiseringen. Dagens værmelding forteller om slaps og ruskevær i Innsbruck.

- Uansett vær og føreforhold kommer jeg til å gi full gass. I dag vil jeg heller falle enn å hoppe forsiktig og ende på tiendeplass. For å vinne, må jeg ha flaks. Det har det ikke vært for mye av i denne hoppuka. Forhåpentligvis er det min tur i dag, sier Ljøkelsøy.

Etter to renn ligger han på tredjeplass, 13,4 poeng bak finnen Janne Ahonen, 4,6 poeng bak sloveneren Primoz Peterka og 1,5 poeng foran tyskeren Sven Hannawald, 4,9 poeng foran polakken Adam Malysz og henholdsvis 5,1, 6,9 og 9,1 poeng foran østerrikerne Martin Höllwarth, Andreas Goldberger og Andreas Kofler.

- I går hoppet jeg dårlig i kvalifiseringen, og landet på beskjedne 104,5 meter. Da ble alt krampaktig og låst. Men ett dårlig hopp spiller ingen rolle, og er bare å glemme. Dessuten var det bakvind hele veien. Blir det oppdrift i dag, stiger sjansene, sier Ljøkelsøy.

Favorittene

Selv holder han Janne Ahonen og Sven Hannawald som favoritter i sammendraget. Ahonen greide ikke å kvalifisere seg til Innsbruck-rennet i fjor, men endte på 11. plass i går. Hannawald sto over kvalifiseringen for tredje gang på rad, og forlot bakken sammen med den tyske fysioterapeuten mens den ennå pågikk.

- Jeg har satt press på meg sjøl, men bryr meg ikke om presset utenfra. Det eneste jeg kan gjøre, er å konsentrere meg og håpe på flaksen. I fjorårets Sommer- Grand Prix i Innsbruck ble jeg nummer sju. Jeg kan ikke være noe dårligere på vinteren enn på sommeren, sier Ljøkelsøy.

- Fortjener flaks

I hoppukestarten i Oberstdorf ble han nummer seks, i nyttårshopprennet i Garmisch avanserte han til fjerdeplass. Nå håper alle hoppinteresserte nordmenn at Ljøkelsøy skal vinne tidenes hoppuke-thriller, hvor bare 22,5 poeng skiller de åtte beste etter to renn.

- Roar har vært uheldig i de to første rennene, og fortjener flaks i dag. Han er i en ny situasjon, som jeg tror han vil takle bra. Han er stabil, og liker dessuten bakken i Innsbruck veldig godt, sier landslagstrener Mika Kojonkoski.

Seks i finalen

Seks nordmenn er klare for dagens knockoutkonkurranse. Vinnerne av duellene går videre samt de fem beste taperne.

  • Bjørn Einar Romøren (nr. 28 i kvalifiseringen i går) hopper mot polakken Marcin Bachleda.
  • Lars Bystøl (nr. 20) møter sveitseren Andreas Küttel.
  • Kim Roar Hansen (nr. 17) hopper mot sloveneren Damjan Fras.
  • Henning Stensrud (nr. 34) duellerer mot sloveneren Primoz Peterka (nr. 2 sammenlagt).
  • Sigurd Pettersen (nr. 15) møter tyskeren Stefan Pieper.
  • Roar Ljøkelsøy (nr. 46) er sist ut av nordmennene, mot finnen Tami Kiuru.
- TRENGER FLAKS: Roar Ljøkelsøy møter finnen Tami Kiuru til duell i første omgang i Bergisel-bakken i dag. Trønderen ligger på tredjeplass sammenlagt i hoppuka - bare 13,4 poeng bak Janne Ahonen på førsteplass. - For å vinne i dag, må jeg ha flaks. Det har det ikke vært for mye av i denne hoppuka, sier Ljøkelsøy.