- Håper på flere nordmenn i NHL

LOS ANGELES (Dagbladet): I morgen setter Espen Knutsen seg på flyet til Oslo etter sju eventyrlige NHL-måneder. Nå håper han at andre ishockey-nordmenn gjør som han og tar turen over Atlanterhavet. - Det hadde vært gøy med flere nordmenn her borte, innrømmer Shampo.

Når Anders Myrvolds ettårskontrakt utløper denne sommeren, er Espen Knutsen den eneste nordmannen med NHL-kontrakt neste sesong.

Det håper han endrer seg.

- Jeg er alene her i NHL for tida. Vi får håpe det kommer flere nordmenn snart. Det kunne skapt økt interesse for NHL og ishockey generelt i Norge, sier Shampo til Dagbladet.

Han har tro på at framtida bringer norsk selskap til verdens tøffeste ishockeyliga, men vil ikke spekulere over aktuelle navn.

I VM om noen uker, får Norge måle krefter med Espens lagkamerater i Columbus.

Deron Quint spiller for USA, David Vyborny for Tsjekkia og Geoff Sanderson har blitt spurt om å stille opp for Canada.

Thailand

Der møter også speidere for samtlige 30 NHL-klubber opp for å lete etter talenter. Godt spill i kampen mot Canada den 28. april kan fort føre til invitasjon til en treningsleir hos en NHL-klubb til høsten.

Med denne sesongens utvidelse av ligaen økte også antall spillere. Klubbene er derfor blitt mer aggressive i jakten på europeisk arbeidskraft.

For tida er nesten 30 prosent av NHL-spillerne fra Europa.

NHLs eneste nordmann er på ferie i Thailand når pucken droppes mot Canada.

Forberedt

- Føler du at nordmenn forstår at du står over VM?

- Jeg håper det. Jeg føler at jeg har vært ærlig. NHL er det viktigste for meg nå. Spiller jeg VM, går det utover forberedelsene til neste sesong, sier Shampo.

Som merker 66 NHL-kamper i beina.

- Det blir mange smeller. Men jeg føler meg ålreit, forteller Espen.

- Hva skal du gjøre i sommer?

- Først skal jeg ha ferie. Så skal jeg trene vekter og kondisjon på egen hånd. Seinere trolig med Vålerenga på is. Det er viktig å komme godt forberedt til treningsleiren i september.

VIL HA FLERE NORDMENN: Espen «Shampo» Knutsen håper på flere nordmenn snart kommer seg til verdens hardeste hockeyliga, NHL. Han tror flere kan få muligheten hvis de gjør det bra i månedsskiftet april/mai.