Håper på ny Milano-bragd

AMSTERDAM (Dagbladet.no): Ajax-Rosenborg 1-1. Dagfinn Enerly fikset poenget som holder liv i Rosenborgs Champions League-drøm. Og trønderne stoppet samtidig rekka med tap på bortebane. Kampen minutt for minutt!

Champions League-tabellene!

Dagfinn Enerly utliknet til 1-1 på straffe fem minutter før slutt da en Ajax-spiller handset på streken. RBK-vingen, som har scoret en rekke viktige mål i det siste, gjorde ingen feil fra straffemerket.

- Ett poeng på ArenA er veldig bra. Alle lag er fornøyd med det, sier Nils Arne Eggen.

For med kveldens poeng er ikke løpet helt kjørt for Rosenborg. I alle fall ikke i teorien. Trønderne har igjen Inter borte og Lyon hjemme. RBK har etter kveldens kamper tre poeng, Ajax og Inter har fem, mens Lyon topper med sju poeng.

- Vi er ikke ute. Vi har reist til Milano med det samme utgangspunktet før, sier Nils Arne Eggen og har triumfen mot AC Milan i tankene.

Men det var Ajax som scoret først i kveld.

Den svenske angrepsstjernen Zlatan Ibrahimovic fikk en enkel jobb da han satt inn 1-0 seks minutter før pause. Hatem Trebelsi og Andy van der Meyde kombinerte lekkert på høyresida og Rosenborg-forsvaret var totalt utspilt.

Da ballen ble slått inn på tvers i feltet kunne 21-årige Zlatan bare vri høyreskoen fra tre meters hold.

Noen vil si at teknikeren hadde flaks som var på banen da innlegget kom. Etter 17 minutter slengte han hånden inn i ansiktet på midtstopperen etter en tapt duell i feltet.

Dommer Arturo Ibanez Dauden ga Ibrahimovic gult kort. Etter pause ble Hoftun på nytt liggende etter en batalje med spissen. TV-reprisene viser at svensken knubbet veteranen i nakken.

Men Eggen ønsket ikke å si noe om Ajax-yndlingen etter kampen.

- Det synes jeg vi skal la ligge. Jeg så det heller ikke. Det er sånt dommeren får ta, sier Eggen.

Brattbakk misset kjempesjanse

Rosenborg hadde til tider mer enn nok med å forsvare seg under taket på Amsterdam ArenA i kveld. Nederlenderne dominerte i lange perioder og RBK lå lavt.

Rosenborg fikk sin første sjanse etter 24 minutter. Dagfinn Enerly kom seg rundt på høyrekanten og la presist inn. Harald Brattbakk sto udekket på femmeteren, men bommet grovt på headingen.

17 minutter etter pause fikk midtspiss Azar Karadas skutt for første gang i kampen. Forsøket havnet på tribunen. Seinere stusset et innlegg inn til keeper Henk Timmer.

Skammelsrud skadd

Nils Arne Eggens splitter nye formasjonen snørte igjen forsvarsrekka på bortebane. Bent Skammelsrud satt som en klegg på playmaker Jari Litmanen fra start til han gikk ut med lårhøne før pause.

RBK sviktet framover i kveld. Den offensive biten ble heller ikke forsterket av at Ørjan Berg måtte trekkes ned, med Odd Inge Olsen inn på midten.

Men på tampen fikk Eggen se sjansene han ventet på.

- Vi kunne faktisk klart uavgjort mot slutten, men ut fra kampen hadde det vært urettferdig, sier Eggen.

  • Rosenborg har plukket tre poeng på fire kamper i Champions League i høst. Selv med seirer i de to siste kampene blir det vanskelig for trønderne å gå videre til mellomspillet.

    Men én ting kan i alle fall Eggen og co. ta med seg hjem:

    Laget brøt tapsrekka på 11 kamper på bortebane i kveld.

KJEMPET:</B> Rosenborg ga alt i forsvar, og fikk uttelling fem minutter før slutt. Her er det Janne Saarinen som duellerer. Foto: SCANPIX/REUTERS