HELT PÅ STREKEN: Heidi Løke har trøblet med en leggskade den siste uka. Men to kampfrie dager i helga kan ha vært gull verdt for strekspilleren. Foto: Andrej Cukuc, EPA / NTB Scanpix
HELT PÅ STREKEN: Heidi Løke har trøblet med en leggskade den siste uka. Men to kampfrie dager i helga kan ha vært gull verdt for strekspilleren. Foto: Andrej Cukuc, EPA / NTB ScanpixVis mer

Håper på ny strekspiller-fest mot Tsjekkia i kveld

Løke og Blanco toppscorere i to siste møter.

Åttendelsfinale i håndballstudio 20.15: Norge - Tsjekkia

NOVI SAD (Dagbladet): Statistikken er definitivt på Norges side foran kveldens åttedelsfonale mot Tsjekkia i håndball-VM for kvinner i Serbia.

De tolv siste møtene med Tsjekkia har endt med seier, og ifølge  håndballforbundets statistikkside må vi tilbake til 1993 for å finne siste uavgjort. Det siste tapet kom i 1986, men da het motstanderen Tsjekkoslovakia.

Norge møtte tsjekkerne to ganger i september, og vant med henholdsvis ett og tre mål. I den første kampen spilte ikke Györ-duoen Katrine Lunde og Heidi Løke. Men Larviks strekspiller Isabel Blanco gjorde landslagscomeback og ble toppscorer med sju mål.

Et par dager seinere var Løke på plass, og ble toppscorer med like mange mål i neste kamp mot Tsjekkia.

I kveld håper begge de norske linjespillerne på mange nye scoringsmuligheter.

- Jeg håper jo at det blir gode forhold for strekspill, for da blir det en morsom kamp for Heidi og meg, sier Blanco.

Løke vil også gjerne være så delaktig som mulig, men minner om at variasjon i spillet er den beste veien til mange mål.

-  Jeg synes vi er flinke til å variere med skudd utenfra. Og når forsvaret går fram, så er det mulig å spille inn til meg og «Isa». Jeg synes vi er blitt flinkere til å variere og er mer uforutsigbare. Men det er veldig gøy å bli brukt mye, sier Løke til Dagbladet.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson tror ikke man kan konkludere med at erfaringen fra tidligere i høst nødvendigvis betyr mange mål fra strekspillerne også i kveld.

- Det er avhengig av bakspillernes trussel. Tsjekkia er sikkert oppmerksomme på det, men det er helt avhengig av om bakspillerne skyter fra distanse og åpner opp, sier Hergeirsson.

COMEBACK-VETERAN: Iabel Blanco trives tilbake i mesterskap for første gang siden 2008.  Foto: Andrej Cukic, EPA / NTB Scanpix
COMEBACK-VETERAN: Iabel Blanco trives tilbake i mesterskap for første gang siden 2008. Foto: Andrej Cukic, EPA / NTB Scanpix Vis mer