Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håper på reprise mot Liverpool i ligacupen

For to år siden røk de ut mot Swansea.

REPRISE?: For to år siden sendte Swansea Liverpool ut av ligacupen i 4. runde og tok senere klubbens første store trofé. Nå håper sørkoreanske Ki Sung-yueng på drømmereprise. Foto: AP Photo / Jon Super / NTB Scanpix
REPRISE?: For to år siden sendte Swansea Liverpool ut av ligacupen i 4. runde og tok senere klubbens første store trofé. Nå håper sørkoreanske Ki Sung-yueng på drømmereprise. Foto: AP Photo / Jon Super / NTB Scanpix Vis mer

For to år siden sendte Swansea Liverpool ut av ligacupen i 4. runde og tok senere klubbens første store trofé. Nå håper sørkoreanske Ki Sung-yueng på drømmereprise.

Tirsdag møtes nemlig Liverpool og Swansea på ny i 4. runde, og sørkoreanske Ki henter gjerne fram minnene fra 3-1-seieren for to år tilbake.

- Det var helt fantastisk. Kampen gikk også den gangen i oktober, så vi gleder oss veldig til å møte et av de beste lagene i England igjen, sier sørkoreaneren til South Wales Evening Post.

Etter å ha slått ut Liverpool i 4. runde høsten 2012 fortsatte Swansea triumfferden, som ble avsluttet med 5-0-seier over Bradford i finalen. Dermed kunne Ki og lagkameratene feire klubbens første store trofé.

Nytt eventyr Sørkoreaneren har samtidig flere gode minner å se tilbake på i ligacup-sammenheng. I fjor var han på utlån i Sunderland og fikk oppleve å spille ligacupfinale for andre året på rad. Den endte riktignok med tap for Manchester City, men et nytt eventyr ble det likevel.

- Jeg vil veldig gjerne spille finalen tre år på rad, men det blir vanskelig. Liverpool har mange kvalitetsspillere. Samtidig har vi en sjanse vi ikke ønsker å kaste bort, sier Ki.

Swansea slo Leicester 2-0 i ligaen lørdag, mens Liverpool måtte nøye seg med skuffende 0-0 hjemme mot Hull. At de røde fra Merseyside ikke er i sin aller beste form, er neppe noen hemmelighet.

Ki tror en eventuell Swansea-seier tirsdag vil bli lagt merke til i hjemlandet.

- Hvis vi skulle vinne mot Liverpool, blir det store nyheter. Så vi har ingenting å tape og må bare gjøre vårt beste, sier han.

Venter på Sturridge Liverpool-manager Brendan Rodgers er på sin side åpen på at laget er i manko av en målscorer om dagen. Daniel Sturridge er fortsatt skadd og Mario Balotelli har ikke funnet målformen etter overgangen fra Milan.

Rodgers tror det hele vil snu så fort Sturridge er tilbake igjen.

- Toppspillere har den typen påvirkning på et lag. I perioder der laget sliter, vet du at du har spillere som kan score mål ut av ingenting. Det er et betydelig våpen, sier den tidligere Swansea-manageren til goal.com.

Sturridge er uansett ikke tilgjengelig i tirsdagens cupkamp.

Chelsea er én av to øvrige Premier League-klubber som også skal i aksjon i ligacupen tirsdag. London-klubben, som måtte nøye seg med ett poeng mot Manchester United søndag, møter lille Shrewsbury fra fjerde nivå. West Bromwich skal på sin side ut mot mesterskapsserielaget Bournemouth.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media