Håper på røverkjøp

Sponsorsjef Jacob Lund er først ute med bud på «Gullklubben». - Jeg starter på 20 000, og håper på et røverkjøp, sier Lund.

DnB/Vital er tungt inne i norsk idrett, og sponsorsjef Jacob Lund mener samlingen ville vært stor stas å få fatt i.

-  Det ville vært et veldig spennende objekt å få fatt i. Vi er Norges største sponsor inne friidretten, og er også inne i blant annet skiskyting og fotball. Derfor hører denne samlingen hjemme hos oss, sier Lund til Dagbladet.

Hjelper Redd Barna

Fotograf Arnfinn Johnsen har gjennom de siste 12 åra portrettert norske OL-vinnere, også kalt Gullklubben. Her finner vi gode gamle kjenninger som Eirik Kvalfoss, Håkon Brusveen, Ole Ellefsæter, Bjørg Eva Jensen, Johann Olav Koss, Hjalmar Andersen, Bjørn Dæhlie og mange, mange flere.

Disse er nå samlet i en eksklusiv bok i skinn og gull, og skal auksjoneres bort. Inntektene går rett til Redd Barna.

Lund er glad for å sparke i gang auksjonen, og åpner med et bud på 20 000 kroner.

Slik byr du

Så lenge OL pågår i Aten kan du være med på budrunden for å sikre deg denne eksklusive samlingen med 104 autografer fra norske OL-vinnere. Inntektene går til Redd Barna.

Dagbladet og dagbladet.no vil oppdatere deg på utviklingen i auksjonen, som går uavkortet til Redd Barna. Bud sendes inn på e-post til: sporten@dagbladet.no

Utfordrer Telenor

-  Vi begynner litt lavt, samlingen er helt klart verdt mer. Men jeg er jo en kremmer, og håper alltid på en god handel. Og vi kommer tilbake med flere bud hvis andre følger opp, sier Lund.

Samlingen er taksert til et sted mellom 50 000 og 150 000 kroner. Lund utfordrer nå andre bedrifter til å komme på banen.

-  Konkurrentene mine holder jeg meg unna, jeg vil jo ikke at de skal få samlingen. Men Telenor bør komme på banen, jeg utfordrer dem, sier Lund.

BYR 20 000: Sponsorsjef Jacob Lund byr på «Gullklubben». Men alle kan by på denne eksklusive samlinga av autografer fra norske OL-vinnere. Disse inkluderer Bjørn Dæhlie (øverst), Johann Koss (i midten) og Vebjørn Rodal (nederst).