Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håper på salto-bursdag

Miroslav Klose spiller VM-åpning på 28-årsdagen.

• Følg Tyskland-Costa Rica direkte klokka 18!

(Dagbladet.no): Klisjeene om guttedrømmer sitter løst når vi snakker om å få spille åpningskampen i et VM på hjemmebane.

Tyskland-spissen Miroslav Klose kan plusse på at han også feirer 28-årsdagen sin foran 65 000 tilskuere i München i kveld. Og flere hundre millioner TV-seere.

- Vi har et ungt og sultent lag, og vi kommer til å presse fra første minutt. Vi vil ha fansen bak oss, sa Klose på en pressekonferanse tidligere i uka.

- Ingen visste hvem jeg var

Han vant fansens gunst da han VM-debuterte i 2002. Ukjente Klose scoret tre mål i Tysklands 8-0-slakt av Saudi-Arabia i Sapporo Dome.

- Ingen visste hvem jeg var i 2002. Det ga meg masse frihet, sier Klose.

Han scoret to mål til, og endte som andremann på toppscorerlista bak Ronaldo.

SALTO-KLOSE: Med tre mål i VM-debuten mot Saudi-Arabia i 2002 og påfølgende saltoer (som her etter det andre målet), ble Miroslav Klose fort en mann på alles lepper. - Ingen visste hvem jeg var, sier Klose om inngangen til sitt første VM. I kveld feirer han 28-årsdagen med jakt på flere VM-mål. Foto: Reuters/Scanpix
SALTO-KLOSE: Med tre mål i VM-debuten mot Saudi-Arabia i 2002 og påfølgende saltoer (som her etter det andre målet), ble Miroslav Klose fort en mann på alles lepper. - Ingen visste hvem jeg var, sier Klose om inngangen til sitt første VM. I kveld feirer han 28-årsdagen med jakt på flere VM-mål. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Nå er verden mer oppmerksom på Klose, som i likhet med spissmakker Lukas Podolski er født i Polen - som Tyskland møter i andre kamp i gruppespillet.

Men selv om han venter å bli passet bedre på, vil Klose forbedre rekorden fra Japan og Sør-Korea.

- Jeg liker å sette press på meg selv. Jeg håper å score ett eller to mål mer enn i forrige VM, sier Klose.

Ledertype

Trener Jürgen Klinsmann har også god tro på spissen sin foran mesterskapet på hjemmebane.

- Miro har hatt en veldig positiv utvikling de siste to årene. Vi har forsøkt å få ham inn i sin perfekte rytme. Han var ikke alvorlig skadd foran Confederations Cup (i fjor), men vi ba ham glemme turneringen, reise bort og bli helt frisk, forteller Klinsmann.

- Han har modnet og blitt en ledertype for laget.

Håper på salto-bursdag
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling