Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håper på Skrøder

Ishockeyledelsen håper Per Åge Skrøder kan være mannen som skyter Norge opp i eliten.

Følg kampen her fra 16.00!

HV-71-spilleren har 12 mål på 40 kamper i grunnserien, mens det ble tre fulltreffere på de sju kampene han spilte i SM-sluttspillet.

- Vi håper han kan være mannen som omsetter sjansene våre i mål. Det er jo ingen grunn til at han ikke skal gjøre det samme for oss som han får til så bra i Sverige. For det er akkurat der problemet vårt ligger; vi skaper mange sjanser, men sliter med å score på dem, sier assistenttrener Knut Jørgen Stubdal til Dagbladet.no.

Og med Espen «Shampo» Knutsen på laget, blir det enda flere utsøkte passninger å score på.

- Det er dette vi mangler for å kunne spise kirsebær med de store. Får vi en skikkelig målgjører, så kan vi kjempe jevnt med flere lag i A-pulja, mener Stubdal.

I går scoret Norge tilsynelatende mange mål da det ble 6-1 mot Kroatia.

- Ikke bra nok, mener assistenten.

- De er helt klart det dårligste laget i gruppa, og vi burde scoret mye mer. Heldigvis spilte Frankrike og Storbritannia uavgjort, og da er det lite sannsynlig at målforskjellen blir tellende.

I dag møter de norske gutta overraskelsen Estland. Laget er nyopprykket fra C-pulja, og var ventet å bli en kasteball i denne turneringen. Men i går slo de Italia - forhåndsfavoritt sammen med Norge - 2-0.

- Det overrasket nok mange. Men de scoret 74 mål på fem kamper i C-pulja i fjor, så de er ikke noe dårlig lag. Så vi kommer til å gå litt mer forsiktig ut i dag, og heller vente på kontringsmuligheter, forteller Knut Jørgen Stubdal.

Bortsett fra et par små smeller, er hele troppen friske og raske. Norge stiller med de samme rekkekombinasjonene som mot Kroatia.

Følg kampen her fra 16.00!

MER JUBEL: Landslagsledelsen håper Per Åge Skrøder kan skyte Norge opp i ishockey-toppen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media