- Håper på spill mot Uruguay

PARIS (Dagbladet): Frankrikes stjernespiller Zinedine Zidane må sitte på benken i landets første VM-kamp. Zidanes skadde lår er blitt et statsanliggende i Frankrike. Hele landet skjelver ved tanken på hvordan det kan gå.

- Jeg håper å kunne spille mot Uruguay (6. juni), sa den beskjedne superstjernen selv til avisa Le Parisien i går ettermiddag. Øyeblikkelig ble nyheten spredt som toppsak i radio og TV. De rivaliserte i går om de ferskeste nyhetene om Zidanes lår, og intervjuet den ene legen etter den andre om hvor lenge dette kunne vare.

På kanal 2 mente for eksempel Jacques Rodineau at det kunne bli alt fra to-tre dager til tre uker! En katastrofe for de regjerende verdensmestrene som ikke er det samme laget med eller uten Zidane. Londons bookmakere følger nøye med.

Blødning

Zidanes muskelbrist i venstre lår ble i går undersøkt i tre timer med både ultralyd og MR på Samsung-sykehuset i Seoul. Doktor Byeong Hong-shik vurderte rekkevidden av skaden.

- MR-en viste tydelig en blødning, sier Zidane, og legger til at det ikke er en alvorlig skade. Han er ikke bekymret for resten av VM.

- I hvert fall ikke noe særlig. Alt jeg vet er at det er noe. Men bare en bitte liten greie.

Disse beroligende ordene klarte ikke å stoppe rykteflommen.

«Zidane or not Zidane», var det store spørsmålet i Frankrike i går. Det er han som tenker ut og styrer hele spillet. Uten ham er ikke Frankrike seg selv. Det kom tydelig fram under treningskampen mot Belgia før avreisen. Der tapte det franske laget for første gang på tre år hjemme i Paris.

Trollmann

En afrikansk trollmann hadde allerede spådd at verdens beste fotballspiller ikke ville spille åpningskampen mot Senegal. Det tegner ikke godt.

- Ikke forlat oss, Zizou, tryglet avisa France Soir i går, mens Le Parisien slo fast hvilket knusende slag dette var for Frankrike. Nyheten overskygget fullstendig besøket til USAs president George W. Bush.

- Men hvis Zidane ikke stiller, er det ingen katastrofe. Vi er 23, sa keeper Fabien Barthez i går. Han mener man må se positivt på det. Og både Djorkaeff, Micoud og Dugarry kan spille på Zidanes plass.

Det blir på ingen måte det samme. For landslagssjef Roger Lemerre er Zidane eksepsjonell. Og for Zidanes fans over hele verden er VM fattig uten ham.

FRANSK HODEPINE: Zinedine Zidane måtte forlate banen i første omgang i kampen mot Sør-Korea søndag. Verdens beste fotballspiller fikk seg en brist i låret. Selv om Frankrike skjelver, tar Zidane det mer med ro. - Alt jeg vet er at det er noe. Men bare en bitte liten greie, sa han i går.