BESTE NORSKE: Lars Berger ble beste norske på herrenes sprint i Holmenkollen i dag. Nå håper lesjaværingen på landslagsplass neste sesong, for mannen som fyller 35 år 1. mai har ingen planer om å gi seg ennå. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
BESTE NORSKE: Lars Berger ble beste norske på herrenes sprint i Holmenkollen i dag. Nå håper lesjaværingen på landslagsplass neste sesong, for mannen som fyller 35 år 1. mai har ingen planer om å gi seg ennå. Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

- Håper på telefon fra landslagsledelsen

Men Lars Berger loves ikke plass.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Lars Berger har stått utenfor landslaget i år, men viste med sjuendeplassen i dag (beste nordmann), og ikke minst med seieren på sprinten i Hochfilzen 6. desember at han fortsatt har kapasitet til å kjempe i toppen som skiskytter.

- Blir moro
Med Emil Hegle Svendsen på 10. plass, Ole Einar Bjørndalen på 12. og kometen Johannes Thingnes Bø på 18. plass, så er det altså lesjingen Berger som har best utgangspunkt av de norske på lørdagens jaktstart i Holmenkollen.

- Det blir moro å være med oppi der, iallfall i starten, så får vi se hvordan det går mot slutten. En plass på pallen hadde vært helt rått, sier Lars Berger til Dagbladet.

- Mange fordeler
Han fyller 35 år 1. mai, men bestemte seg for en liten stund siden for å satse videre, selv om han står utenfor landslaget. Han håper dog at hans beste plasseringer i år betyr at han smetter på innsiden av landslagsvarmen igjen.

- Det er mange fordeler ved å være på landslaget, så jeg håper selvsagt på en telefon fra landslagsledelsen, sier Lars Berger.

- Hvordan har det vært å stå utenfor landslaget?

- Det har egentlig gått veldig bra. Jeg har trent sammen med gode kompiser, så det har vært mye moro. Jeg har fått bestemme alt selv, så det har ikke vært så mye styr. Det har også blitt mindre reising, sier Lars Berger til Dagbladet.

- Ingen gullgruve
Den største trøkken har kommet på økonomisiden. Når du er utenfor landslaget, så må du betale alt selv.

- Det har selvsagt blitt mye mer utlegg, så det har ikke vært noen gullgruve akkurat, men det er nå engang dette jeg liker å holde på med, sier han.

- En landslagsplass vil være det beste både økonomisk og i forhold til at man der har et godt støtteapparat.

- Ikke amerikansk uttak
Skiskytternes idrettssjef Per Arne Botnan kan derimot ikke love Lars Berger plass på landslaget neste sesong, selv om han med sin 32. plass i verdenscupsammendraget er godt foran landslagsløperne Henrik L'Abée-Lund (42. plass) og Vetle Sjåstad Christiansen (53. plass).

- Vi tar ikke ut landslaget for neste år før etter NM neste uke, og det jeg kan si er at det fortsatt er en mulighet for alle, men samtidig er det heller ikke noe amerikanske uttak. Vi må se på helheten, og også tenke framover, sier Per Arne Botnan til Dagbladet.

- En joker
- Lars har en seier i år, og ble beste nordmann her?

- INGEN GULLGRUVE: Lars Berger har stått utenfor landslaget denne sesongen, og føler at han har klart seg bra, selv om det økonomisk har vært en belastning. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
- INGEN GULLGRUVE: Lars Berger har stått utenfor landslaget denne sesongen, og føler at han har klart seg bra, selv om det økonomisk har vært en belastning. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Ja. Men han har også en del varierende resultater. Han har også vært litt ustabil. Men samtidig er Lars en joker som kan slå til og vinne, og da spesielt på sprinter, sier Per Arne Botnan.

Innenfor dagens landslagsstruktur er det seks løpere som har plass. Det er ikke kommet noen signaler om at landslagsledelsen ønsker å endre den, og dermed må én ut dersom Lars Berger skal inn.

- Vi må se på helheten etter sesongen, men i utgangspunktet er det vel ingen som har gått seg direkte ut av landslagstroppen. Det blir en grundig evaluering etter sesongen, sier idrettssjef Per Arne Botnan til Dagbladet.

INGEN LOVNADER: Idrettssjef Per Arne Botnan kan ikke love Lars Berger landslagsplass neste sesong. Foto: NTB Scanpix
INGEN LOVNADER: Idrettssjef Per Arne Botnan kan ikke love Lars Berger landslagsplass neste sesong. Foto: NTB Scanpix Vis mer