ØNSKET PÅ HJEMMEBANE: Arrangøren av Ringerike Grand Prix håper å kunne gjøre neste års ritt til en Norges-tour, og vil gjerne at norske sykkelstjerner som Edvald Boasson Hagen (t.v.) og Thor Hushovd skal være blant deltagerne.Foto: SCANPIX
ØNSKET PÅ HJEMMEBANE: Arrangøren av Ringerike Grand Prix håper å kunne gjøre neste års ritt til en Norges-tour, og vil gjerne at norske sykkelstjerner som Edvald Boasson Hagen (t.v.) og Thor Hushovd skal være blant deltagerne.Foto: SCANPIXVis mer

Håper på Tour of Norway neste år

Vil at norske sykkelstjerner skal vise seg fram på hjemmebane.

|||Norges største sykkelstjerner kan stille til start i Tour of Norway neste år.

Arrangøren av Ringerike Grand Prix håper på å få i stand et etapperitt i Sør-Norge med ryttere som Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen og Kurt Asle Arvesen, skriver Aftenposten.

- Vi drømmer om en avslutning i Oslo 5. juni neste år, sier Birger Hungerholdt til avisen.

Han ønsker ikke å fortelle hvor etappene skal gå, men bekrefter at han håper på en etappe på Sørlandet.

- Vi er veldig avhengig av å finne byer som vil samarbeide og legge til rette for oss. Sykkelinteressen er allerede stor i Norge, og den bare øker. Byene vil få god PR, og de vil kunne tilby toppidrett med gratis adgang til sine innbyggere, sier Hungerholdt.

Aftenposten har vært i kontakt med flere lag som gjerne kommer til et norsk etapperitt.

- Vi kommer til å invitere lagene som har norske proffer, og så krydre med et par Protour-lag til. I tillegg vil det bli Pro Kontinentallag (nest øverste divisjon) samt noen inviterte landslag, forteller Hungerholdt.

(NTB)