Håper på Tutta-bølgen

- Inspirerende, sier Frode Scheie.

(Dagbladet.no) Suzann Pettersen vant i dag sin femte LPGA-seier denne sesongen - og den fjerde på de siste fire konkurransene.

Det er en fantastisk prestasjon, som vil bli lagt merke til langt utenfor våre egne fjellkjeder.

Frode Scheie, sportssjef i Norges golfforbund, håper og tror at dette vil føre til at enda flere jenter satser på golf.

- Dette er inspirerende og målet vårt er at flere unge jenter skal begynne å satse på golf. Det er litt seint på sesongen nå, men vi håper å se resultater av Tutta-bølgen neste år, sier han til Dagbladet.no.

Forbundet har satt i gang et jenteprosjekt, hvor de jobber aktivt ut mot klubbene. Det har ikke vært noen merkbar økning i antall spillende kvinner, men det er flere som deltar i konkurranser nå enn før.

Og målet er at det skal bli enda flere.

- Jeg tror dette vil slå ut i blomst de neste åra. Vi vil også prøve å få flere idrettstalenter til å velge golf. Nå kan de se at det går an å bli verdens beste i en så stor idrett, selv om du er norsk.

INSPIRERER: Suzann Pettersen har vunnet fem LPGA-turneringer i år. Nå håper Golfforbundet på en skikkelig Tutta-bølge. Foto: REUTERS
INSPIRERER: Suzann Pettersen har vunnet fem LPGA-turneringer i år. Nå håper Golfforbundet på en skikkelig Tutta-bølge. Foto: REUTERS Vis mer
VIL HA FLERE JENTER: Sportssjef Frode Scheie håper på flere aktive jenter.