Håper på VM-sølv

Petter Solberg (29) sklei inn til seier på gårsdagens siste etappe i Rally Storbritannia, og satser alt på å beholde andreplassen i sammendraget også i dag.

- Jeg kan glemme førsteplassen i sammendraget. Marcus Grönholm er suveren. Men andreplassen skal jeg ta, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Og kjører han godt nok i Wales, ender han på pallen i rally-VM.

Det er første gangen Spydeberg-ekspressen kjører Rally Storbritannia. I fjor måtte han bryte fordi arrangøren fylte 60 liter luft på tanken i stedet for drivstoff.

- Det er helt ekstremt det jeg gjorde i dag. Det har gått over all forventning. Jeg har egentlig altfor lite rutine i dette rallyet til i kjøre så bra, sa Petter Solberg til Dagbladet like etter at han kjørte i mål på gårsdagens siste fartsetappe.

Såpeglatt

Veiene i de walisiske skogene var i går fulle av gjørme og dermed såpeglatte. Og Solberg var nær ved å kjøre ut flere ganger.

- Det er megavanskelig å kjøre på dette føret. Jeg hadde litt for stor fart en gang, og holdt på reise utfor en skrent. Men det har skjedd med alle i dag. heldigvis gikk det bra, og vi kom oss på veien uten å tape altfor mye, forteller Solberg til Dagbladet.

Eksperimenterte

Siden førsteplassen ifølge Solberg er utafor rekkevidde, brukte han gårsdagen til å eksperimentere litt med dekkene foran andre dag av årets siste VM-rally.

- Jeg kjørte nesten helt perfekt. Men som vanlig valgte vi litt feil dekk. I dag ble det gjort litt med vilje. Jeg ville teste forskjellige dekk for å velge riktig i resten av rallyet, sier Solberg.

Han ligger snaut tre sekunder foran Markko Märtin i sammendraget, men snaut 50 sekunder bak Markus Grönholm.

- Jeg skal holde unna for Markko. Andreplassen skal jeg ha, sier Solberg.

AMBISIØS: Petter Solberg.