Håper publikum vender seg mot Brann

Skiri tror fansens tålmodighet er liten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mons Ivar Mjelde tror spillerne hans vil være som skadeskutte dyr når Brann møter Aalesund hjemme i Bergen i morgen.

Fortsatt slikker rødtrøyene sårene etter lørdagens traumatiske nederlag mot Lyn, hvor de ble latterliggjort med sifrene 0-6. På toppen av de hele gikk flere av de sentrale spillerne på bytur etter braktapet - noe som har satt sinnene ytterligere i kok blant deler av fansen.

AaFKs Amund Skiri er ikke redd for at Branns revansjelyst skal gå ut over ålesunderne.

- Det kan bikke to veier. Jeg vil tro at de i forkant er veldig innstilt på at vi skal få unngjelde for det som skjedde mot Lyn. Men hvis de ikke får kampen inn i det sporet de ønsker seg, bikker det fort andre veien. Da får de et kravstort publikum mot seg, sier Skiri til Dagbladet.no.

- Hvor lang tid ser du for deg at det vil ta?

- Det kommer helt an på når vi scorer det første målet vårt, det, sier han offensivt.

Svekket selvtillit

Han trodde knapt det han så da han logget seg på nettet etter Branns kamp mot Lyn og fikk se resultatet. Men Skiri har sett svakheter i Brann-laget også før lørdagens kollaps.

SKADESKUTTE DYR? Mons Ivar Mjelde mener Branns stolthet er tråkket på, og håper spillerne vil slå kraftig tilbake mot AaFK etter fornedrelsen mot Lyn. Her fra hjemmekampen mot LSK, som Brann vant 3-1. Foto: Marit Hommedal/SCANPIX
SKADESKUTTE DYR? Mons Ivar Mjelde mener Branns stolthet er tråkket på, og håper spillerne vil slå kraftig tilbake mot AaFK etter fornedrelsen mot Lyn. Her fra hjemmekampen mot LSK, som Brann vant 3-1. Foto: Marit Hommedal/SCANPIX Vis mer

- Brann har avgitt poeng hjemme mot Start og FFK i år også. Det er to OK lag, men ikke mye bedre enn oss. Brann er enten eller hjemme i Bergen. Særlig i starten av kampene har de en tendens til å være helt bortreiste. De er nok revansjesugne, men har neppe verdens største selvtillit etter forrige kamp, sier Skiri.

Trener Per Joar Hansen vet av erfaring hvordan mentaliteten på tribunen på Brann Stadion.

- De blir fort utålmodige. Det er nesten den artigste oppgaven i Norge, det finnes i hvert fall ikke mer inspirerende oppgaver, sier han til Dagbladet.no.

Gode på kontringer

Aalesund har vært langt bedre på bortebane enn hjemme på Color Line Stadion denne sesongen. De to seierne har kommet borte mot Strømsgodset og Tromsø, med såpass klare sifre som 0-4 og 0-2.

Skiri tror forklaringen er noe av det samme som med landslaget: Hjemme klarer de ikke å styre kampene, mens det kler dem langt bedre og kunne ligge lavt og kompakt på bortebane.

- En av grunnene til at det har gått bedre borte er at vi er et godt kontringslag. Vi kan ligge lavt i banen og nekte motstanderen rom. Hjemme har vi ikke vært dyktige nok til å styre kampene. Men både kampen mot Strømsgodset og Tromsø var jevn helt til vi scoret, minner han om.

• Din mening: Tror du Brann reiser seg mot Aalesund?

Håper publikum vender seg mot Brann
<B>TROR BRANNS SELVTILLIT HAR FÅTT EN KNEKK:</B> Amund Skiri tror sjansene er gode for AaFK-poeng i Bergen.
<B>SKUFFET SUPPORTERNE SINE:</B> Brann-fansen var langt nede etter kampen mot Lyn.
<B>STERKE BORTE:</B> Per Joar Hansen og Aalesund har slått Strømsgodset 4-0 og Tromsø 2-0 i sine siste bortekamper

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer