Håper salg av LSK-hallen vil berge Lillestrøm ut året

Mangler 45 millioner.

MANGLER 45 MILLIONER: Lillestrøms økonomiske redningsaksjon er ikke over. Klubben håper nå at et salg av LSK-hallen skal sørge for å betale regningene ut året.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MANGLER 45 MILLIONER: Lillestrøms økonomiske redningsaksjon er ikke over. Klubben håper nå at et salg av LSK-hallen skal sørge for å betale regningene ut året. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Lillestrøms økonomiske redningsaksjon er ikke over. Klubben håper nå at et salg av LSK-hallen skal sørge for å betale regningene ut året.

Etter at 2014 har vært preget av en økonomisk presset situasjon, begynner LSK nå å få oversikt over hele bildet. Et bilde som ennå er mørkt.

- Vi har en langsiktig gjeld i klubben på over 30 millioner kroner. Det er den gjelda som tynger oss. I tillegg har vi den kortsiktige gjelda. Det er regninger vi ikke har betalt, og resten av året trenger vi rundt 16 millioner kroner, sier styreleder Heidi Scheie til Romerikes Blad.

Nå håper klubben på hjelp fra Skedsmo kommune. Kommunen skal i løpet av de neste ukene bestemme seg for om de ønsker å overta hallen til en pris på 65 millioner kroner.

- Hvis vi får solgt LSK-hallen for 65 millioner kroner, så vil banken gi oss tillatelse til å bruke en del millioner til å betale regninger med. Det ville hjulpet oss over den umiddelbare kneika. Samtidig vil det styrke egenkapitalen i klubben, som er viktig for å komme ut av rød sone når det gjelder klubblisens, sier Scheie.

Selv med tynget økonomi har Lillestrøm gjort en god sesong i eliteserien. Søndag spiller laget årets siste kamp borte mot Sarpsborg. Uansett utfall ender laget på 5.-plass.

(NTB)